Наблюдаващият прокурор ще поиска мярката на трафикантите да бъде задържане

...
Наблюдаващият прокурор ще поиска мярката на трафикантите да бъде задържане
Коментари Харесай

Ужасяващо: Гонката с трафиканти по АМ Тракия е продължила над 70 километра

Наблюдаващият прокурор ще изиска мярката на трафикантите да бъде " задържане под стража " за 72 часа

Над 70 километра по автомагистрала " Тракия " е траяла днешната гонка с трафиканти на мигранти, стана ясно от брифинг на Апелативна прокуратура-Пловдив, предава Труд.

Както съобщихме, бус с 23 мигранти самокатастрофира при гонене от полицейски коли в правата сред Чирпан и Стара Загора. Водачът не е спрял на вдигната „ стоп-палка “. Последвало е гонене, при което водачът - украински жител, е изгубил надзор над транспортното средство. 



В региона на 205-и км на Автомагистрала " Тракия " е бил видян от полицейски чиновници микробус с полска регистрация. Той не е спрял на стоп палка и след траяло над 70 км гонене по автомагистралата и след това и в обитаеми места се е стигнало до ПТП, при което няма потърпевши. Двамата украински трафиканти се пробвали да избягат, само че след дълготрайно гонене са били арестувани, обясниха от държавното обвиняване.

" Това в действителност е всекидневие и не знам до какъв брой това е война от страна на страната, само че в случай че се води тя е отбранителна. Всеки ден е изложена на заплаха пътно-транспортната конюнктура, т.е. има евентуална заплаха за нови и нови жертви. Оказва се, че по пътищата би трябвало да има табели, на които да написа: Внимание! Свободно минават мигранти ", сподели Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на Пловдив.

По първични данни е имало и различен микробус, който в следствие е открит празен. Прокурор Попов сподели още, че надали не би трябвало непрекъснато би трябвало да се оглеждаме по улиците с изключение на за безумни водачи, само че и за трафиканти на мигранти.

" Образуваното досъдебно произвеждане е за това, че на 25 ноември 2022 година в с. Ракитница, община Стара Загора, за имотна полза незаконно са подкрепени 23-ма чужденци - жители на Сирия и Ирак, всичките мъже, да преминат нелегално през страната. За задачата е употребявано МПС с полска регистрация ", изясни Таня Димитрова, областен прокурор на Стара Загора.

Управляваният автомобил е бил каран с към 140 км/ч и в обитаемоте места, създавайки действителна заплаха за другите участници в придвижването. Преминал е през с. Плодовитово, през Чирпан и се е насочил към с. Ракитница, където е спрял. Двамата трафиканти са почнали да бягат от полицейските чиновници, само че след към 2 км гонене те са арестувани. Наблюдаващият прокурор ще изиска мярката им да бъде " задържане под стража " за 72 часа.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР