Наблюдаващите прокурори по разследването за атентата срещу главния прокурор Иван

...
Наблюдаващите прокурори по разследването за атентата срещу главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Прокуратурата забрани разгласяване на информация по разследването на опита за атентат срещу Гешев

Наблюдаващите прокурори по следствието за атентата против основния прокурор Иван Гешев не са позволили на местопроизшествието лица, които нямат право да бъдат там. Това оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.
 
Вероятно става дума за израелския специалист, за който стана ясно, че е посетил мястото на гърмежа против автомобила на основния прокурор Иван Гешев на 1 май. Генералът от запаса бил у нас във връзка със 75-та годишнина от основаването на Израел и визитата му не била обвързвана с държавното обвиняване, настояват магистрати.
 
Пристигайки у нас, специалистът по контратероризъм схванал за гърмежа против Гешев, с който се познавали и изискал да посети мястото, без по никакъв метод да се намесвал в самото следствие.
 
От позицията на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов в понеделник стана ясно, че израелският специалист не е виждал събраните доказателства, а само е огледал терена на гърмежа и нанесените провали от металните сачми. Според Сарафов израелският жител е бил придружаван от неговия заместител Ясен Тодоров, който изпълнявал устно предписание на основния прокурор.
 
От Софийската градска прокуратура оповестиха, че управлението и надзорът върху следствието се реализира от екип от трима прокурори, избрани на правилото на инцидентния асортимент. Те не са разпореждали осъществяването на процесуално-следствени дейности с присъединяване на експерт, отвън листата на движимостите лица на способния съд.
 
От държавното обвиняване също по този начин показват, че  интерпретациите на случая в общественото пространство основават спънки за откриване на обективната истина. Затова на 11 май наблюдаващите прокурори са издали разпореждане, съгласно което информация по следствието не може да се разгласява без позволение на наблюдаващ прокурор.
 
" СГП показва противоречие с всички мнения и тълкувания, направени досега, защото досъдебното произвеждане е в начален стадий и не са събрани и тествани всички доказателства, въз основата на които може да се доближи до безапелационен извод по отношение на случилото се на 01.05.2023 година ", пишат още от прокуратурата
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР