Наблюдаваното в последните дни рали на долара изчерпа сили и

...
Наблюдаваното в последните дни рали на долара изчерпа сили и
Коментари Харесай

Доларът сдава позиции, еврото отскача от дъното

Наблюдаваното в последните дни рали на $ изчерпа сили и в понеделник американската валута продължава да спада по отношение на еврото. Тенденцията се оформя на фона на спада на доходността на американските държавни облигации и подозрението на вложителите, че Федералният запас ще направи серия бързи повдигания на лихвата тази година.

Участниците на пазара чака идните дни нови заявки по тематиката от членовете на Фед - Лорета Местер и Джеймс Балард.

Доходността на еталонните десетгодишни дългови бумаги на Съединени американски щати се намира към 2,960 %. В края на април тяхната рентабилност за къс интервал надвиши психическите 3 %.

Благодарение на това, предходната седмица доларовият показател доближи оптимални от четири и половина години равнища. Но по-късно, индикаторът, отразяващ динамичността на американските пари по отношение на кошница от 6 международни валути, стартира да сдава позиции. Ръстът на потребителските цени през април се оказа по-нисък от предстоящото, което охлади очакванията на вложителите за ускорение темпото на повдигане на лихвите през 2018 година.

Сета участниците на пазара разчитат да получат спомагателна информация за положението на американската стопанска система от доклада на комерсиалното министерство за продажбите на дребно, което ще излезе във вторник.

На този декор през днешния ден сутринта курсът на общата валута по отношение на американската се повишава до $1,1960 за едно евро от $1,1943 при закриването на сесията в петък. Европейската валута продължава да се възвръща от рухването си предходната седмица до минималното от декември м.г. равнище - $1,1823.

Стойността на $ във връзка с японската йена през днешния ден е релативно постоянна като двойката се търгува при курс 109,41 йени при равнище 109,39 йени за $ в петък.

Общата валута нараства по отношение на японската, като през днешния ден сутринта за едно евро на пазара дават 130,87 йени спрямо 130,63 йени в края на предходната сесия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР