Наблюдаваме ви, пише в мейл шефът на Axos Financial Inc

...
Наблюдаваме ви, пише в мейл шефът на Axos Financial Inc
Коментари Харесай

Шефове към служителите си, работещи вкъщи: Наблюдаваме ви

„ Наблюдаваме ви ”, написа в мейл шефът на Axos Financial Inc до чиновниците, които работят от вкъщи си, заяви БГНЕС.

„ Ние улавяме натисканите от вас клавиши. Регистрираме уебсайтовете, които посещавате. На към 10 минути вършим фотография на екрана… Затова се захващайте за работа - или ще понесете следствията “.

„ Видяхме хора, които се възползват от нелоялните преимущества на гъвкави условия на работа “, като всъщност си вземат ваканции, написа в известието от 16 март, прегледано от Bloomberg News.

„ Ако всекидневните задължения не се извършват, чиновниците ще станат обект на дисциплинарни ограничения, в това число до уволняване ”, показва Грегъри Гарабрантс, основният изпълнителен шеф на онлайн банката.

Законно, стига да кажат, че го вършат

Макар и да наподобява доста на огромния брат, само че е изцяло законно за бизнеса да следи непрестанно чиновниците, стига да разкрият, че го вършат.

Разбира се, цифровото наблюдаване се употребява от години на офисните компютри, само че все пак наподобява нарушаване на поверителността на доста служащи, когато се изисква да имат програмен продукт на своите компютри, който наблюдава всеки ход в личните им домове.

Работници в разнообразни компании се оплакват от невъздържание, само че доста от тях са новаци в телекомуникациите със своите изкушения от обедната сънливост или желанието на децата отвън учебно заведение.

Работодателите оправдават цялостното използване на сюжета по Оруел, казвайки, че наблюдението лимитира нарушаванията на сигурността, което може да бъде скъпо и оказва помощ да се завъртят колелата на търговията.

Контрол над продуктивността

При толкоз доста хора, които работят отдалечено поради ковид, софтуерът за наблюдаване излетява от виртуалните лавици.

„ Компаниите се борят “, споделя Брад Милър, изпълнителен шеф на производителя на програмен продукт за наблюдаване InterGuard. „ Те се пробват да разрешат на чиновниците си да работят от у дома, само че се пробват да поддържат равнище на сигурност и продуктивност. “

Говорителят на Axos Грегъри Фрост съобщи в изказване, че „ засиленият мониторинг на чиновниците в дома, който сме внедрили, ще подсигурява, че тези членове на нашата работна мощ, които работят от домовете си, ще продължат “, с цел да дават отговор на стандартите за качество и продуктивност, които се чакат от всички служащи.

Фрост отхвърли коментар дали Гарабрантс, един от най-високо платените изпълнителни шефове на банка в Америка през 2018 година, е обект на същия мониторинг, когато работи от у дома.

Бум на търсенето

Наред с InterGuard, производителите на програмен продукт включват Time Doctor, Teramind, VeriClock, innerActiv, ActivTrak и Hubstaff.

Всички дават композиция от мониторинг на екрана и индикатори за продуктивност, като брой изпратени имейли, с цел да уверят мениджърите, че техните разноски оказват помощ на работата.

През последните седмици входящите поръчки на ActivTrak се утроиха, съгласно изпълнителния шеф Рита Селваджи.

„ Терамайнд “ означи сходно нарастване, сподели Ели Сътън, вицепрезидент по световните интервенции.

Джим Мазотас, създател на innerActive, съобщи, че телефоните са почнали да прегряват.

Надзор върху фирмените секрети

Мениджърите, употребяващи софтуера на InterGuard, могат да бъдат известени, в случай че чиновник извърши притеснителни дейности, като печатане както на конфиденциален лист с клиенти, по този начин и на автобиография, което демонстрира, че някой се отдръпва и взима със себе си поверителна фирмена информация.

„ Това не е заради липса на доверие “, споделя Милър, който съпоставя софтуера с потреблението на охранителни камери от банките. „ А тъй като е безразсъдно да не го вършиме. “

Софтуерът може също по този начин да бъде метод за работодателите да дават повече еластичност на служащите да пригодят работата си в други елементи на живота си. Той може също по този начин да разреши на мениджърите да намерят действия, в които чиновниците не са задоволително претрупан или други, където може да се нуждаят от спомагателни сили.

„ Искрено мога да кажа като консуматор на Hubstaff, че в действителност одобрявам функционалностите за мониторинг и продуктивност ", сподели Кортни Кейви, основен маркетинг шеф на компанията. „ Така че персоналният ми съвет е да се употребява като преимущество, като метод да докажете на своя управител, че сте способни да работите самостоятелно. “

Hubstaff разрешава на потребителите да виждат обсега на своята активност и да се стремят да го подобрят, сподели Кейви. Повечето наблюдения могат да бъдат персонализирани, тъй че не всички чиновници се наблюдават по един и същи метод.

Наблюдение в работно време, а отвън него?

Работодателите отиват прекомерно надалеч, в случай че техният програмен продукт за мониторинг остане деен отвън работното време, счита Стейси Хокинс, професор от Юридическия факултет „ Рутгерс “.

Работниците изпращат своите тъжби на конгреси като CodeAhoy, като евентуално се употребяват устройства, които не са следени от техните шефове.

„ Чух от голям брой хора, че техните работодатели са ги помолили да останат влезнали във видеообаждане през целия ден, до момента в който работят “, споделя Алисън Грийн, създател на уеб страницата за съвещания на работното място Ask a Manager.

„ В някои случаи на тях им било казвано, че по този начин могат да приказват през целия ден, в случай че се появят въпроси, само че при други няма превземка, че това е нещо друго с изключение на наблюдаване на хората, с цел да се подсигурява, че работят. “

Други мениджъри подхващат по-нискотехнологичен метод, настоявайки за непрекъснато актуализиране на положението, съобщи Грийн.

Работодателите са обезпокоени от това, че всеки ход на служащите може да сътвори още по-голям проблем за решение, сподели Сътън от производителя на програмен продукт Teramind.

„ Не става въпрос за шпиониране на потребителя ”, сподели Сътън. „ Ако ги наемете, би трябвало да им се доверите. Ако не го извършите, те нямат причина да бъдат част от организацията “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР