Наблюдаваме еволюция в позицията на президента Румен Радев. Добре е,

...
Наблюдаваме еволюция в позицията на президента Румен Радев. Добре е,
Коментари Харесай

Тагарев: Путин просто реши, че Украйна няма право да бъде суверенна държава и започна войната

Наблюдаваме еволюция в позицията на президента Румен Радев. Добре е, че се отхвърли от концепцията да поддържаме МиГ-29 с Русия, изключително след нахлуването в Украйна. Според мен обаче тази позиция трябваше да бъде изказана три седмици по-рано. Това съобщи някогашният министър на защитата Тодор Тагарев в студиото на " Лице в лице ".

По отношение на бойната група на НАТО, която би трябвало да дойде у нас, Тагарев разясни, че в нея България ще взе участие с един батальон. По думите му основната цел на една такава група е да бъде подсилена защитата ни при възможна експанзия.

Относно самата война в Украйна Тагарев съобщи, че " Путин просто реши, че Украйна няма право да бъде суверенна страна и стартира войната ".

На въпрос за какво от Българска социалистическа партия са блокирали назначението му за министър на защитата Тагарев отвърна, че " на всички е ясно за какво са го създали ".

На финала той съобщи, че не е станал и няма да стане консултант на премиера Кирил Петков, защото такова е персоналното му решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР