Наблюдаваме бум в престъпността в размери, които наподобяват 90-те години.

...
Наблюдаваме бум в престъпността в размери, които наподобяват 90-те години.
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: Нека "основанията" на Йорданова и на служебния министър Стоилов да бъдат открити пред българската общественост, за да види техния смешен характер

Наблюдаваме взрив в престъпността в размери, които наподобяват 90-те години. Този взрив е резултат от войната на институциите против прокуратурата. Явно в този момент не са проблем грабежите, кражбите на коли, битова престъпност, проведената престъпност, не е проблем съсипването на работещи структури като профилираната прокуратура.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди идното съвещание на Висшия правосъден съвет, който ще реши дали да приключи предварително мандата му по претенции на правосъдния министър Надежда Йорданова и на предшественика ѝ Янаки Стоилов.

" Не мога да преценява какво ще бъде решено на пленума на Висш съдебен съвет. Ще повторя, че нямам никакви терзания, безусловно всички " учредения " в кавички на Йорданова и на служебния министър Стоилов да бъдат открити пред българската общност, които да се срещнат с техния комичен темперамент.

Ако не беше тъжно всичко това, щеше да е извънредно смешно. Смешна е не процедурата, а основанията ", сподели той.
Посочените от сегашния и някогашния министър въпроси включват: бездействал ли е обвинител №1 в страната във връзка с полицейското принуждение на митингите през 2022 г.; въпросите " Осемте джуджета ", " Емилиян Гебрев " и инцидентното систематизиране на делата.

Янаки Стоилов желае отстраняването на Гешев и поради изборно оповестяване на данни от досъдебни производства, обществени изявления, с които е посочил преднамереност и е нарушил презумпцията за невиновност, и потреблението на Бюрото за отбрана на очевидци оттатък законовите му пълномощия.

Главният прокурор заподозря политическа поръчка в настояването за отстраняването му с " измислени " учредения, която целяла потреблението на прокуратурата като бухалка против избрани хора в името на съответни политически ползи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР