Наблюдавам с мъка и болка политиката, но и с удоволоствие,

...
Наблюдавам с мъка и болка политиката, но и с удоволоствие,
Коментари Харесай

Кутев доволен, че вече не е в политиката, призова за рестарт на политическата система

Наблюдавам с тъга и болежка политиката, само че и с удоволоствие, че към този момент съм отвън нея. Лошото е, че през днешния ден абсурдът беше кой ще е подуправител на НЗОК, а не за това, че опазването на здравето е в доста тежко положение. Това ежедневната картина - през днешния ден се карат за НЗОК, на следващия ден за друго, само че никой не мисли за проблемите на хората. Имам възприятието, че няма кой да ръководи и приземи самолета сега, а той е тръгнал да пада.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия представителят на служебните кабинети на президента и някогашен член на Антон Кутев, който разяснява политическата обстановка в страната. 

" Най-лошият сюжет е Пеевски да стане министър председател. Да, аз бях в, когато той беше определен за ръководител на ДАНС, само че всеки е допускал неточности, а единствено аз си знам какъв брой взаимни отстъпки и други неща ми е коствало това. В цялата политическа класа в Народното събрание няма почтени сега. Тази класа се е обезсмислила. Това е повода хората да не вървят да гласоподават. Всички са губещи, само че най-вече губи демокрацията. Трябва да има рестарт на цялата политическа система и класа. Демокрацията не може да действа вярно. Такава сглобка може да просъществува доста време. За мен ръководещите имат гласовете да отворят Конституцията, само че надали ще имат гласовете да я затворят. В Народното събрание надали има 30 души, които са писали закони, а те са тръгнали да пишат нова Конституция ", разгласи той.  

" Не мисля, че президентът желае да има нови служебни държавни управления. Президентът не е превишавал пълномощията си и не е нарушавал Конституцията. Ако го беше направил, от дълго време да му е пожелан импийчмънт. Политическата класа сама се компрометира и не им е отговорен президентът ", добави Кутев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР