Наблюдавал военни обекти и морски пристанищаПолша задържа още един член

...
Наблюдавал военни обекти и морски пристанищаПолша задържа още един член
Коментари Харесай

Полша задържа пореден руски шпионин

Наблюдавал военни обекти и морски пристанища

Полша задържа още един член на съветска шпионска мрежа, с което общият брой на арестуваните в следствието доближи 15 души, сподели през днешния ден вътрешният министър Мариуш Камински, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полша, която е хъб за западни военни доставки за Украйна, споделя, че се е трансформирала в съществена цел на съветските шпиони и упреква Москва, че се пробва да я дестабилизира.

„ Агенцията за вътрешна сигурност е задържала още един член на шпионската мрежа, работеща за съветското разузнаване ", написа министър Мариуш Камински в туитър. „ Заподозреният е следил военни обекти и морски пристанища. Руснаците редовно са му плащали “, добави Камински.

Миналия месец Полша задържа съветски професионален хокеист по обвинявания в шпионаж.

Още през март Варшава разгласи, че е разрушила съветска шпионска мрежа и задържа девет души, за които се твърди, че са подготвяли саботажи и са следили железопътни направления към Украйна.

През април Полша заяви, че вкарва 200-метрова неразрешена зона към терминала за полутечен природен газ в северозападния град Швиноуйшче заради опасения за съветски шпионаж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР