„Наблюдавахме много впечатляваща демонстрация. Трябва да се гордеем с нашите

...
„Наблюдавахме много впечатляваща демонстрация. Трябва да се гордеем с нашите
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Трябва да се гордеем с нашите Специални сили

„ Наблюдавахме доста впечатляваща проява. Трябва да се гордеем с нашите Специални сили, с тяхната отговорност, порив и подготвеност да овладяват нови задания. Това е дълъг развой и желая да отбележа напъните на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) за това Специалните ни сили да намерят почтено място в организационната конструкция на Българската войска “.

Това съобщи през днешния ден, 3 юли, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който участва на заключителния стадий на националното обучение „ Stealth Dagger 2020” на летище „ Чешнегирово “, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата. Учението „ Stealth Dagger 2020” се организира от 20 юни до 3 юли с присъединяване на до 150 военнослужещи от СКСО, Военновъздушните сили (ВВС) и Военноморските сили (ВМС). По време на учението комисия от СКСО сертифицира Тактическата група за специфични интервенции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО през 2021 година



“Сертифицирането на ТГрСО за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО е доста виновен акт и се веселя, че СКСО поддържа стандарта “, безапелационен бе адмирал Ефтимов. Той разясни, че упоритостите не са свързани единствено със сертификацията на Тактическата група на Специалните сили, само че и с бъдещото развиване на тези качества. Началникът на защитата благодари на интернационалните ни сътрудници и изрече благодарност към присъстващия на събитието пълководец на Командването на Специалните сили на Съединени американски щати в Европа генерал-майор Кирк Смит.

Адмирал Ефтимов изясни, че от началото на 2021 година военнослужещите от сертифицираното формирование ще бъдат в 45-дневно дежурство. „ Това не е единствено условие към персоналния състав - да бъдат налице и на уместно обявяване. Изискванията са доста във връзка с оборудването, оръжието, поддържаните информационни средства, тренировките. Убеден съм, че момчетата ще се оправят “, безапелационен бе началникът на защитата.

Пред публицисти командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев акцентира, че това е следващият приключен стадий от подготовка на сходно военно формирование. „ Доволен съм, че всичко мина безвредно, всички са живи и здрави и че задачите на учението са изпълнени. Оттук нататък ще поддържаме равнището на подготовката си тъй че, в случай че се наложи, да изпълняваме задания в границите на специфичните сили на НАТО “, уточни още той. „ Не би трябвало да се задоволяваме с това, което имаме, и което сме постигнали. Трябва да се стремим постоянно да надграждаме “, добави генерал-майор Явор Матеев във връзка с демонстрацията на качества, въоръжение и техника от страна на Тактическата група за специфични интервенции.

Херо Мустафа посети взаимно обучение сред наши и американски военни

Военнослужещите от Тактическата група за специфични интервенции направиха атрактивна проява на качества на летище „ Чешнегирово “. Пред гостите бяха изпълнени парашутни скокове, отиграни бяха дейности по обезвреждане на терористична група, избавяне на ранен военнослужещ и други На деня за високопоставени посетители участваха още контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили, бригаден военачалник Борислав Сертов, шеф на Служба „ Военна полиция”, бригаден военачалник Димитър Иванов, пълководец на 24-а авиобаза - Крумово и други



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР