Наблюдава се много стръмно покачване на кривата на смъртността при

...
Наблюдава се много стръмно покачване на кривата на смъртността при
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: От 6 месеца не е имало такъв ръст на смъртността

Наблюдава се доста стръмно повишаване на кривата на смъртността при Коронавирус пациентите у нас, каквото не е имало през последните 6 месеца – 53% повишаване на седмична база. Това разгласи на ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски .
По думите му от две седмици се намираме в експоненциално повишаване и има двуцифрен растеж както при заетостта в лечебните заведения, по този начин и при интензивните кревати.
" Има лечебни заведения с изчерпани и полуизчерпани кревати. Аз мога да кажа за ВМА-София – тази заран имахме 5 свободни кревати, макар че преди 3 дни разкрихме две нови. Имаме трима чакащи в незабавното поделение, когато се върна, и тези кревати няма да ги има ", уточни още той. 
Ген. Мутафчийски предизвести, че при експоненциалното повишаване може доста бързо да изчерпи медицинския потенциал.
 Властите в България няма да блокират проверяваната партида на AstraZeneca Властите в България няма да блокират проверяваната партида на AstraZeneca
Европейската организация по медикаментите е изследвала случаите от Австрия за смъртни случаи вследствие на тромбоза след имунизиране с AstraZ...
" Не единствено вирулентността е повода да е по-смъртоносен един или не, в такава обстановка е значимо какъв е медицинският запас, с който разполага страната. Когато се изчерпат леглата, медицинските експерти, медикаментите, опциите на незабавната помощ да транспортира пациентите, има заплаха доста хора да не получат съответна здравна грижа, което би довело до още по-голямо повишаване на смъртността ", предизвести той.
Той уточни, че " в случай че при предходните пикове имахме фамилии, в които се наблюдаваше, че един-двама не са инфектирани, сега следим фамилии в цялостен комплект инфектирани ".
" Много рецензии имаше по какъв начин сме реагирали в самото начало. Сега имаме опция да забележим каква пролет си спестихме предходната година, за жалост ", означи ген. Мутафчийски.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР