Наблюдава се желание от страна на германските власти да ограничат

...
Наблюдава се желание от страна на германските власти да ограничат
Коментари Харесай

Бивш офицер от ДС предвижда нов вид терористични атаки заради Сирия

Наблюдава се предпочитание от страна на немските управляващи да лимитират оптимално информацията за случилото се в град Мюнстер. Има обаче един доста значим подробност – че нападателят от Мюнстер е кюрд. Ако това се удостовери, това ще е първи подобен случай в Европа, съобщи специалистът по сигурността Боян Чуков, който е някогашен майор от Първо основно ръководство на Държавна сигурност и Националната разследваща работа към българския президент. Той обаче категорично акцентира, че следва информацията, че атентаторът е кюрд, да бъде доказана.
Според Чуков, който приказвал със експерти от Франция, към този момент има очакване да се правят атентати от разнообразни мрежи, а не от вълци-единаци. Става въпрос за проведени кафези от завръщащи се от Сирия бойци. Чуков подсети и, че кюрдите си взаимодействат с групи на " Ислямска страна " в Сирия.
За страдание Европа във връзка с антитероризма няма такова съдействие, сподели още Чуков пред bTV. Той уточни, че дейно съдействие включва присъединяване на службите в Съединени американски щати, в Русия, даже в Китай.
Относно офанзивата в град Дума, проф. Чуков разяснява следното – бихте ли ми обяснили за какво на фрагментите има хора с някакви парцали по ръцете, това ще ги отбрани ли от химически субстанции? Той подсети, че към този момент неведнъж имало постановки за такива офанзиви. Тези офанзиви се употребяват като предлог, след което следват избрани дейности, акцентира Чуков. Става дума за заемане на по-добри позиции, съобщи специалистът, който категорично уточни, че Доналд Тръмп не взема самичък своите решения. Чуков счита и, че сигурно ще има нов " прокси " конфликт в Сирия, а Англия желае да стане водач в Европа на база антируските настроения, откакто напуща Европейски Съюз.
След като и Сергей Скрипал, и щерка му Юлия Скрипал оживяха, а нито един служител на реда и санитар не се наранени, това може да е всичко друго, само че не и нервнопаралитично вещество, разяснява още Чуков тематиката " набези с химически субстанции ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР