Наблюдателите по сигурността в Meta, компанията-майка на Facebook, разкриха над

...
Наблюдателите по сигурността в Meta, компанията-майка на Facebook, разкриха над
Коментари Харесай

1 млн. потребители на Фейсбук са с откраднати пароли

Наблюдателите по сигурността в Meta, компанията-майка на Фейсбук, разкриха над 400 вируса в приложения от App Store, които крадат идентификационни данни от консуматори на обществената мрежа. Приложенията за iOS и Android са замаскирани като VPN, редактори на фотоси, игри, бизнес приложения и приложения за хороскопи. По-голямата част от приложенията обаче са в Гугъл Play Store.

Компанията не разкрива какъв брой души са били наранени, само че съгласно анонимни източници това може да са до един милион консуматори на Фейсбук. ``Много от подправените приложения предоставят малко или никаква функционалност преди да влезете, а множеството изобщо не работят, даже откакто човек се съгласи да даде данните си, с цел да влезе``, сподели Дейвид Агранович, шеф на отдела за спиране на световните закани в Meta.

Приложенията изискват потребителите да влизат с акаунта си във Фейсбук, което е общоприет метод  при някои приложения и услуги. В резултат на това подправените приложения съумяват да откраднат данни за вход. След като вирусът компрометира акаунт по този метод, той евентуално може да получи достъп до цялата персонална информация в профила на лицето във Фейсбук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР