Наблюдатели от 20 държави, сред които Великобритания, САЩ и Украйна,

...
Наблюдатели от 20 държави, сред които Великобритания, САЩ и Украйна,
Коментари Харесай

Наблюдатели от цял свят в Крим заради изборите

Наблюдатели от 20 страни, измежду които Англия, Съединени американски щати и Украйна, дойдоха в Крим за изборите на президент на Русия. Такъв избор се организира на полуострова за първи път след анексирането му през 2014 година

" Изборите в Крим ще бъдат следени от 43 интернационалните наблюдаващи от 20 страни ", заяви пред медиите ръководителя на изборната комисия на района Михаил Малишев. Предадоха БГНЕС и Нова ТВ. Освен тях вота ще бъде наблюдаван от 3600 публични наблюдаващи. Процесът на гласоподаване ще бъде отразяван освен от съветски, само че и от френски и шведски медии. Право на глас на полуострова имат към 1,5 млн. души.

Датата на днешните избори в Русия съответствува с тази на присъединението на Крим преди 4 години. А съгласно редица хипотези денят на вота е определен съзнателно да бъде на 18 март. На 11 март 2014 година висшият съвет на Крим и севастополският градски съвет на фона на политическата рецесия и промяната на държавна принадлежност излязоха с декларация за независимостта на самостоятелната Република Крим и град Севастопол. На 16 март пък беше извършен референдум, на който се явиха близо 4/5 от имащите право на глас гласоподаваха, 96,77% от които гласоподаваха за присъединението към Русия. И на 18 март беше подписан договорът за приемането на новите структури в състава на Руската федерация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР