Наблюдатели от 20 държави, сред които Великобритания, САЩ и Украйна

...
Наблюдатели от 20 държави, сред които Великобритания, САЩ и Украйна
Коментари Харесай

Наблюдатели от 20 държави следят вота в Крим

Наблюдатели от 20 страни, измежду които Англия, Съединени американски щати и Украйна дойдоха в Крим за изборите на президент на Русия, които се организират на полуострова за първи път след анексирането му през 2014 година, оповестява ТАСС.

„ Изборите в Крим ще бъдат следени от 43 интернационалните наблюдаващи от 20 страни ", заяви пред медиите ръководителя на изборната комисия на района Михаил Малишев. Освен тях вота ще бъде наблюдаван от 3600 публични наблюдаващи. Процесът на гласоподаване ще бъде отразяван освен от съветски, само че и от френски и шведски медии.

Право на глас на полуострова имат към 1,5 млн. души.

На 11 март 2014 година висшият съвет на Крим и севастополският градски съвет на фона на политическата рецесия и промяната на държавна принадлежност излязоха с декларация за независимостта на самостоятелната Република Крим и град Севастопол.

На 16 март пък беше извършен референдум, на който се явиха близо 4/5 от имащите право на глас гласоподаваха, 96,77% от които гласоподаваха за присъединението към Русия. И на 18 март беше подписан договорът за приемането на новите структури в състава на Руската федерация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР