Наблюдателен пост на ливанската армия по границата с Израел е

...
Наблюдателен пост на ливанската армия по границата с Израел е
Коментари Харесай

Убит е журналист на Ройтерс при израелския обстрел на ливанския наблюдателен пост

Наблюдателен пост на ливанската войска по границата с Израел е бил изумен при израелски обстрел, оповестиха трима източници от Ливан за Ройтерс, откакто израелските въоръжени сили предизвестиха за хипотетично въоръжено навлизане, на което са дали отговор с артилерийски огън, представена от Българска телеграфна агенция.

По-късно Израел сподели, че паниката е подправена, а жителите на село наоколо до границата, които бяха инструктирани да се приберат по домовете си и да заключат вратите, бяха известени, че още веднъж могат да излязат на открито.

Предупреждението бе отправено за село Ханита, което се намира единствено на 500 метра от границата и е ситуирано тъкмо против ливанското село Аалма Ел Чаеб.

Няколко публицисти, в това число двама от Франс прес и двама от катарската телевизия Ал Джазира, са били ранени от паднали снаряди в Южен Ливан, съобщи в това време Агенция Франс Прес, като се базира на източници от ливанските сили за сигурност.

Впоследствие организация Ройтерс заяви, че неин сътрудник е бил погубен в региона. Исам Абдала бил част от екип на Ройтерс, който предавал директно видеосигнал от мястото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР