Наближават майските празниците, а с това и поредицата от почивни

...
Наближават майските празниците, а с това и поредицата от почивни
Коментари Харесай

Радост за учениците: Къде няма да се учи на 2 май

Наближават майските празниците, а с това и поредицата от почивни дни.

Тази година Великден съответствува с 6 май - Гергьовден - Ден на храбростта и Българската войска, а 1 май - Ден на труда е формален почивен ден. Така от шест почивни дни единствено 2 май е работен и образователен ден.

Доста от кметовете по страната взеха решение да зарадват учениците и да разгласят 2 май за неучебен ден, с цел да може да си починат и да се заредят с нови сили за учене.

Ето къде учениците ще се любуват на дълга отмора:

Област Пловдив:

Кметът Костадин Димитров разгласи 2 май за неучебен ден. Така почивните дни за учениците в града ще стартират от първи и ще продължат до 6 май, в това число. Кметът сподели пред публицисти, че по този начин се предизвикват децата да четат повече.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев също зарадва учениците. " Радвам се, че в качеството си на кмет мога да ви направя този подарък за идните Великденски празници ", написа в профила си във Facebook кметът.

Кметът на Първомай Николай Митков също издаде заповед, с която 2 май е неучебен ден.

Област Стара Загора:

Със заповед на кмета Живко Тодоров, 2 май ще бъде неучебен ден. „ Убеден съм, че учениците ще употребяват ползотворно времето си за подготовка на уроците и идните изпити по Национално външно оценяване и Държавни зрелостни изпити “, разгласи Тодоров.

Област Плевен:

2 и 15 май ще бъдат неучебни дни за учениците в Общината. Това стана ясно от заповеди на на кмета доктор Валентин Христов.

Така възпитаниците на образователните заведения и центровете за поддръжка за личностно развиване ще бъдат във почивка в дните от 1 до 6 май. „ По този метод всяко семейство ще има опция да възнамерява времето си и да бъде дружно в празничните дни “, разяснява доктор Христов. За неучебен ден е оповестена и датата 15 май - Празника на Плевен.

Смолян:

Кметът Николай Мелемов разгласи 2 май за неучебен ден за учебните заведения в Общината.

Само Смолян от 10-те общини в региона към този момент вкарва неучебен ден на Велики четвъртък, прецизираха от Регионалното ръководство на образованието.

Област Ловеч:

Троян:

Кметът Донка Михайлова също разгласи 2 май за неучебен ден. Тя се пошегува в профила си във Facebook, че макар, че е наясно какъв брой разочарования ще причиня на възпитаници и учители от това, че ще изгубят един образователен ден, е решила да разгласи почивния ден.

Така фамилиите им ще могат в точния момент да възнамеряват шест почивни дни към Великден, а учениците да наваксат отпочинали образователния материал.

Благоевград:

Кметът Методи Байкушев издаде заповед, с която разгласи 2 май за неучебен ден на територията на регионалния център. Заповедта е издадена по отношение на член 105, алинея 3 от Закона за предучилищното и учебното обучение, съгласно който кметовете на общини имат право да афишират за неучебни до 3 дни в границите на календарна година.

Област Хасково:

И учениците в Хасково и Димитровград ще се любуват на дълга отмора. Кметовете Иво Димов и Станислав Дечев оповестиха 2 май май за неучен ден. " Убеден съм, че децата и учителите имат потребност от зареждаща отмора преди тежките държавни зрелостни изпити и външно оценяване през май и юни, написа Дечев.

София:

В столицата към този момент 2 май ще бъде образователен ден. В обществените мрежи се появиха изявления на родители с апел към кмета Васил Терзиев. Те упорстват този ден да бъде разгласен за неучебен, тъй като доста от тях са си пуснали отпуск и ще пътуват с децата си.

Припомняме, че идната порция от майски празници е в завършек на месеца. 24 май - петък - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност и е формален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни поради уикенда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР