Наближаването на коледните и новогодишните празници не е истинско, ако

...
Наближаването на коледните и новогодишните празници не е истинско, ако
Коментари Харесай

Вечните хитове, носещи магията на коледния дух

Наближаването на коледните и новогодишните празници не е същинско, в случай че синглите отпреди десетилетия не влязат за следващ път в класациите, а радиостанциите не заредят обичайния плейлист.

През тази седмица „ Билборд “ подрежда „ All I Want for Christmas is You “ на Марая Кери на второ място. През 1994 година, когато излиза парчето, продажбите към момента се дължат на компактдискове (и даже на аудиокасети в някои елементи на света). Популярният и през днешния ден филм „ Наистина обич “ от 2003 година вдъхва нов живот на соул осъществяването. С безспорна сигурност можем да кажем, че песента на Марая Кери е закована в листата на безконечните коледни шлагери още дълги години.

„ All I Want for Christmas is You “ надалеч не е единствената ария, която стартира да звучи по радиостанциите и да се катери в класациите още през ноември. През тази седмица Бренда Лий прави пробив със сингъла  „ Rockin’ Around the Christmas Tree “ . Оригиналната версия на парчето е от епохата на грамофонните плочи – 1958 година От 1957 година пък е сингълът на Боби Хелмс „ Jingle Bell Rock “ . Тази фактически безсмъртна ария оглася украсените универсални магазини и базарите в продължение на десетилетия. Днес, през 2022 година, тя носи задоволително прочувствен заряд, с цел да доближи челната петица на „ Билборд “ . По времето на основаването на тази ария светът към момента преодолява последствията от Втората международна война, а родителите на актуалните водещи международни реализатори не са родени.

Коледните песни са неизменима част от празниците , саундтрак на извършването на покупки и допълнение към обичайните коледни ястия. Сред безконечните шлагери, които, въпреки да не намират място в класациите всяка година, са част от плейлистите на музикалните редактори, са да вземем за пример „ Christmas Medley “ на дуо „ Бакара “, „ Blue Christmas “ на Елвис Пресли и Мартина Макбрайд, „ Do They Know It’s Chistmas ”, написана и продуцирана от Боб Гелдоф и доста други. 

Специален „ подвид “ на празничните песни съставляват синглите, отдадени на Новата година. За разлика от коледните шлагери, които еднопосочно приканват хората да бъдат по-добри, да се радват на украсата и да карат към у дома при обичаните си, новогодишните песни могат да си разрешат и по-философски и даже политически оцветени текстове. Носталгията неведнъж е основна част от цялостното звучене. Световни новогодишни шлагери са „ Happy Christmas/War is over ” на Джон Ленън от 1971 година, “Happy New Year ” на „ АББА “ от 1980 година, „ New Year’s Day ” на U2. Поради характерната история на празничния календар у нас безконечните български песни дължат забележителна част от известността си на празничната стратегия на малките екрани. Поради тези причина те се отличават не с носталгия, а с дух на вяра и забавление. Такива са „ Честита Нова година “ на Веселин Маринов, „ Нова година “ на Васил Найденов и Богдана Карадочева. 

Според Книгата на Гинес песента на Бинг Кросби „ White Christmas ” e най-продаваният коледен шлагер. Тя е част от мюзикъл, чиято премиера е през 1954 година Почти 60 години след основаването си сингълът към момента е част от празничната музикална селекция всяка година. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР