Наближава крайният срок, в който родители на деца, които ще

...
Наближава крайният срок, в който родители на деца, които ще
Коментари Харесай

Последни два дни за кандидатстване за първи клас във Варна

Наближава крайният период, в който родители на деца, които ще бъдат първи клас във Варна, могат да аплайват в общинските учебни заведения. Електронната система за банкет в първи клас затваря в 23,59 ч. на 26 май, а първото класиране ще бъде оповестено на 31 май .

За идната образователна година в 37-те общински учебни заведения в община Варна са оповестени о бщо 3089 свободни места , оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна за Moreto.net.

В заявката родителите могат да подредят от 1 до 10 учебни заведения, в които желаят децата им да бъдат признати. Системата класира по ред на желанието, като за всяко едно учебно заведение преимущество имат децата с адрес в региона на обсег на образователното заведение.

На електронната платформа са оповестени Система от правила за електронен банкет в първи клас в общинските учебни заведения на територията на община Варна, (в рубриката " Наредби " ), график на дейностите за банкет в първи клас, информация за общинските учебни заведения с банкет в първи клас, разпределени по административни региони, информация за адресите, включени в прилежащия регион на всяко учебно заведение (рубриката " Райони " ) и за оповестените от учебното заведение свободни места, както и други касаещи приема разяснения.

По зародили въпроси или неясноти родителите могат да се свържат с специалист от дирекция „ Образование и юношески действия “ на тел. 052/ 820 267.

Информация за задграничните жители, живеещи на територията на община Варна:

- Приемът на заявки по е-поща е само при положение, че системата не позволява родителя за регистрация на заявление.

- За деца-чужденци със статут на краткотрайна протекция (с регистрационна карта за бежанец) заявки за банкет в подготвителна група и първи клас се подават само на място в Регионално ръководство на образованието (РУО) - Варна, на адрес: ул. " Цар Симеон I " №32.

Електронната система е на адрес:
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР