Наближава финалът на данъчната кампания - 30 април. Това припомни

...
Наближава финалът на данъчната кампания - 30 април. Това припомни
Коментари Харесай

НАП: 50% от хората подават данъчна декларация онлайн

Наближава финалът на данъчната акция - 30 април. Това напомни пред Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Приходната част на бюджета са движи много обнадеждаващо, изясни Бъчваров. Огромна част от хората към този момент употребяват електронните услуги. Има към 450 000 подадени заявления, половината са подадени онлайн, сподели Бъчваров.

При компаниите процентът на подадени по електронен път заявления е 100. Приходът от физически лица е към милиард и 300 милиона годишно. За 2018 година е планувано Национална агенция за приходите да събере малко над 20 милиарда лв., посочи Росен Бъчваров.

Срокът за данъчно облекчение от 5% отстъпка върху налозите беше понижен на 30 дни. Бъчваров изясни още, че имаме плосък и невисок налог спрямо други страни. Въпреки това у нас има доста необятна база от данъчни облекчения - за дарения, за меценатство, за Фонда за лекуване на деца и други

Друга причина за намаляването на периода е навлизането на електронното заплащане на налозите, което всеки може да направи от компютъра в дома си. Естественият развой на онлайн обявление е подобен и страната напълно естествено чака, че множеството хора ще вършат по този начин, сподели още Бъчваров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР