Наближава 15-ти септември и съвсем скоро първият училищен звънец ще

...
Наближава 15-ти септември и съвсем скоро първият училищен звънец ще
Коментари Харесай

Преди 15-ти септември: За какво да внимаваме при покупката на бутилки за вода и кутии за храна за учениците?


Наближава 15-ти септември и напълно скоро първият учебен звънец ще извести началото на новата образователна година. Вълнението е огромно и за учениците, които ще се съберат с класа и ще натрупат нови познания и умения. Но и за родителите, които към този момент трескаво обикалят магазините, с цел да обезпечат наложителните за всяка година нови облекла, обувки, раници и такъми за работа в клас. 

" Ние, потребителите " дават експертни рекомендации при покупката на бутилките за вода и кутиите за храна, които учениците носят в раниците си за учебно заведение. Тяхното изследване сочи, че на пазара сега има голямото многообразие от цветове, форми и материали, от които клиентите могат да избират. Експертите обаче припомнят, че най-важна от всичко е сигурността. 

При оглеждането на бутилки и кутии за храна от пластмаса потърсете на дъното наложителното означение със знака чаша и вилица – този знак демонстрира, че употребяваната пластмаса при производството на този съд е подобаваща за храни и питиета. 

Друг значим миг е в състава на материала да не участва химикала Бисфенол А, което нормално се отбелязва с надпис върху опаковката 0% BPA или 100% BPA Free. 

Бисфенол A се употребява като втвърдител при изработката на пластмаси или артикули на пластмасова основа от дълги години, само че през 2017 година Европейската химическа организация прави умозаключение, че BPA би трябвало да бъде обозначен като вещество с евентуални рискове, заради свойството му да работи като ендокринен унищожител, а пет години по-късно Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати не разрешава използването на BPA в бутилките за бебета. Предполагаемата токсичност на този химикал за хората към момента се изследва, само че учени пробно потвърждават, че той е от групата на така наречен ендокринни разрушители, може да докара до репродуктивни нарушавания, инсулинова устойчивост, онкологични болести и други Проведените от Световната здравна организация проучвания са посочили нарастване на левкемията и са удостовери заключението, че Бисфенол А може да усили риска от рак и може да бъде главната причина за нараснала периодичност на рак на гърдата. 

За да бъдат безвредни бутилките и кутиите за храна, следва прецизно да спазвате дадените от производителя инструкции за приложимост и поддържка. Например, някои бутилки са подобаващи единствено за вода и в тях не може да се слагат кисели, газирани и топли питиета. Тази информация би трябвало да попада на етикета или върху опаковката на продукта. Не подценявайте значимостта на това постоянно да поддържате в идеално чисто положение съдовете, с цел да намалите риска от развиването на микроорганизми. 

Наличието на информация за производител и вносител на изделието - име, физически адрес и телефон за връзка, демонстрира, че той е законен и е поел отговорност за сигурността на проду
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР