Наближава 1 септември и отново няма да е преувеличено, ако

...
Наближава 1 септември и отново няма да е преувеличено, ако
Коментари Харесай

Започва Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021

Наближава 1 септември и още веднъж няма да е пресилено, в случай че кажем за Пловдив, че градът се трансформира в една огромна сцена! Още от самото му начало започва Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021, който на процедура сплотява в себе многочислени фестивали, обособени събития от всички жанрове - музика, спектакъл, литература, образни изкуства, изложения, арт съоръжения и десетки, десетки събития, които не престават до ноември.

Есенният салон на изкуствата в Пловдив се провежда от община Пловдив и сътрудници - културни институти, креативен гилдии, културни оператори и други и е най-големият културен формат в града. През актуалната година е неговото 17-то издание!

Тази година се навършват и 7 години от спечелването на купата „ Европейска столица на културата Пловдив 2019 " и това ще бъде отпразнувано със специфична програма-изненада на 5 и 6 септември, когато е и Празникът на Пловдив.

„ Със забележителното си културно-историческо завещание, разнообразието на програмата от тематични културни събития и множеството прерогативи, Пловдив стана първия български град, определен да бъде европейски културен център, освен това два пъти. След семейството на плана „ Европейски месец на културата " през 1999 година, Пловдив е разгласен за Европейска столица на културата през 2019 година - най-престижната културна самодейност на Европейския съюз. Званието „ Европейска столица на културата " донесе на града ни триумф и самочувствие. Пловдив се гордее с извънредно богат и забавен Културен календар, включващ стотици събития и фестивали с национално и интернационално значение. За да усетите атмосферата на града, не пропускайте да посетите най-малко някои от тях. Есенният салон на изкуствата в Пловдив ви дава тази опция след дни! ", прикани заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, който изрича голяма признателност към всички пловдивски създатели и хора на изкуството и на вярната пловдивска аудитория - всички, които вършат Пловдив град със личен темперамент, магична атмосфера и неповторим дух.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР