Набират проекти за Красива България, които да се финансират през

...
Набират проекти за Красива България, които да се финансират през
Коментари Харесай

Набират проекти за Красива България 2020 г.

Набират планове за " Красива България ", които да се финансират през 2020 г ., оповестиха от Министерство на труда и обществената политика.

През идната година ще поддържат оферти за възстановяване на публичната среда в обитаемоте места, обществената инфраструктура и обществените услуги от резидентен вид.
 Увеличават с 2 млн. лева бюджета по план
Увеличават с 2 млн. лева бюджета по план " Красива България "

Наемат в допълнение 130 души

Допустимите претенденти са общини, регионални шефове, държавни институции, контролни органи, които са притежатели на обектите, включени в плановите оферти. Документи могат да се подават от през днешния ден, 1 октомври, до 6 януари 2020 година

Три са ограниченията, по които може да се кандидатства в акцията. И по трите ограничения ще се финансират планове с бюджет сред 60 000 и 400 000 лева с Данък добавена стойност.

Мярка М01 " Подобряване на публичната среда в обитаемоте места " е ориентирана към подкрепяне развиването на устойчива, обвързвана и налична социална среда. По нея се позволяват строително-монтажни/ремонтни работи в здания, в това число със статут на недвижима културна полезност, които са за публично обслужване в региона на администрацията, културата и изкуствата, спорта и обществения туризъм .

Целта на мярка М02 " Подобряване на обществената инфраструктура " е обезпечаване на просветителна и здравна инфраструктура и оптимизация и рационализация на обществената инфраструктура , предоставяща услуги от неризедентен вид. По тази мярка са ремонтите в здания, в това число със статут на недвижима културна полезност, които са за публично обслужване в региона на образованието и науката, опазването на здравето и даването на обществени услуги от нерезидентен вид.

Мярка М02-01 " Подобряване на обществените услуги от резидентен вид " е основана за възстановяване на изискванията на живот на групи в неравностойно състояние посредством възобновяване или основаване на подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура за даване на обществени услуги в общността от резидентен вид, които з аменят институционалната гриж а.
 Осигуряват по-достъпна среда в 15 общини посредством
Осигуряват по-достъпна среда в 15 общини посредством " Красива България "

Изграждат рампи, асансьори, платформи и тоалетни

По плановете може да има поправки и преустройства в съществуващи здания или независими обекти в тях, или ново строителство за даване на обществени услуги от резидентен вид.

По тази мярка не се позволяват обекти със статут на недвижима културна полезност .

Финансирането и подобрението на прилежащите външни пространства на съответните здания са в границите на урегулираните поземлени парцели, в които се намират постройките.
 Наемат над 220 безработни за осъществяване на планове по
Наемат над 220 безработни за осъществяване на планове по " Красива България "

През 2019 година ще бъдат финансирани 38 планови оферти

По ограничения М01 и М02 от " Красива България " ще се отпускат най-вече 120 000 лева . с Данък добавена стойност за планово предложение. Съфинансирането от претендента би трябвало да е минимум 50% от общия му бюджет.

Максималната сума по размер М02-01 от план " Красива България ", ще е 180 000 лева с Данък добавена стойност. Кандидатите ще би трябвало да обезпечат минимум 30% от общия бюджет.

Подробна информация за изискванията за кандидатстване по време на акцията може да се откри в интернет-страницата на ПКБ: www.beautifulbulgaria.com (файл с название " Обява Кампания 2020 " ) .
 Отпускат над 3 млн. лв. за планове по
Отпускат над 3 млн. лв. за планове по " Красива България "

Близо 100 оферти се борят за финансирането
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР