Набиращият все по-голяма популярност месинджър Телеграм е свален от софтуерния

...
Набиращият все по-голяма популярност месинджър Телеграм е свален от софтуерния
Коментари Харесай

Приложението за съобщения Телеграм изчезна от витрината на Епъл

Набиращият все по-голяма известност месинджър " Телеграм " е свален от софтуерния магазин на " Епъл " (iOS App Store), оповестява techcrunch.com. Отсъствието на програмата в листата за евакуиране е видяно в сряда, излиза наяве от пост на консуматор в платформата Reddit.

Изглежда повода е нарушаване на правилото за " разстройващо или обидно наличие ", което е част от политиката за досегаемост в софтуерния магазин. Засега рестрикцията визира и двете версии на " Телеграм ".

Основателят на платформата за известия Павел Дуров разяснява в Туитър, че евентуалният проблем е " неуместно наличие ". " Бяхме предизвестени от Apple, че неуместно наличие е било налично за нашите консуматори и в двете приложения. Те са били отстранени от App Store. Щом решим казуса, чакаме приложенията да се върнат още веднъж. ", написа той.

Изискванията към разработчици за Епъл постановат всеки програмен продукт, в който потребителите популяризират наличие да има планувани механизми за пречистване на проблематично наличие. Това включва опция за докладване, блокиране и заличаване.

" Приложенията със основано от потребителите наличие или услуги, които могат да се употребяват за разпространяване на порнографско наличие, разискване на действителни персони в отрицателен или полов подтекст, физически закани или тормоз, нямат място в App Store могат да бъдат отстранени без предизвестие ", прибавят създателите на iOS.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР