Набира скорост голяма вълна от критики, недоволства, обвинения и откровени

...
Набира скорост голяма вълна от критики, недоволства, обвинения и откровени
Коментари Харесай

Критиките на протестната общност към Слави са твърде лицемерни

Набира скорост огромна вълна от рецензии, недоволства, обвинявания и откровени насмешки от така наречен " протестна общественост " към Слави Трифонов и това, което той претендира да е политическа партия - Има Такъв Народ. Тази вълна ми се коства прекомерно лицемерна. Това написа във Facebook политологът Огнян Минчев. 

" Първо, тъй като тя се подвига едвам откакто шоуменът и сценаристите демонстрираха искрено равнодушие и даже пренебрежение към естествените искания на протестните политици към методите на съдействие с Има Такъв Народ. Времето на тези рецензии и несъгласия обаче бе много по-рано - още когато Слави § Со. избраха държанието на индиферентно мълчащи - демонстративно неучастващи в политическия и публичния спор претенденти за ръководство на страната.

Второ, тъй като когато в продължение на цяла година разнообразни наблюдаващи припомняха кой е Слави Трифонов, каква е обществената му биография, какви са публичните му връзки и от кое място - най-вероятно - идва неговия политически запас и неговата политическа поддръжка, представителите на протестната общественост или мълчаха или опонираха повече или по-малко възмутено на самостоятелните оценки за Има Такъв Народ. Мои сътрудници, поели непринудено ролята на протестни гуру отхвърляха очевидното - че партията на Слави е инженерингов план на задкулисието, предназначен да размени изхабените олигархични връзки сред корпоративното задкулисие и политическата сцена с нови ", изясни Минчев.

Според него всичко това бе артикул на една свръх фиксация - ББ и ГЕРБ да си вървят. " Да, те трябваше да отидат от властта - изключително след трите си мандата. Но тази законна цел не предполагаше затваряне на очите - нито за това кои са претендентите за основаване на нова политическа фасада в лицето на Има Такъв Народ, нито за необятно известния факт кой стои зад тях и за какво. Единици бяха тези протестни водачи, които посочваха намерено Сарая и властовата пирамида слизаща в подземието като същинския съперник на реформаторското придвижване. Останалите се задоволяваха с претенцията да се смъкна политическата фасада, с цел да се отвори място на сцената за самите тях ".

Политологът счита, че през днешния ден българската страна е във все по-дълбока рецесия. Мандатът за образуване на държавно управление е в ръцете на хора, които не познават нито разпоредбите, нито процедурите, по които се прави политика в една страна. Нещо по-лошо - не желаят да ги знаят.

" Държавният глава е човек, който по продължение на своя мандат не пожела да влезе пълноценно в ролята си на законен политически медиатор от самостоятелната си позиция отпред на страната. Политическата надмощие на ГЕРБ и Движение за права и свободи (зад кулисите) задуши опцията за обикновено обновяване на политическия живот и за пораждане на политическа опция - на пълноценни нови или актуализирани политически платформи, опониращи на статуквото. Официалната съпротива в лицето на Българска социалистическа партия се самоизолира в безкрайните си вътрешни разделения и битки. В българския политически живот и в българското общество връх взимат ориентации, учредени на правилото - " колкото по-зле, толкоз по-добре ", написа Огнян Минчев. 

Според него не е належащо да се разиграват функции на " неприятна изненада " от това, което прави Има Такъв Народ - и преди, и след мандата. Да повторим - всичко това бе предизвестено. " Времето за двуличие, коренен негативизъм и безгрижие по отношение на главния въпрос - какво идва след статуквото, което си отива, изтече. Да се залавяме за работа! "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР