Набезите на израелската полиция в джамията Ал-Акса в окупирания Източен

...
Набезите на израелската полиция в джамията Ал-Акса в окупирания Източен
Коментари Харесай

Ердоган: Заплахите срещу светостта на джамията Ал-Акса трябва да спрат

Набезите на израелската полиция в джамията Ал-Акса в окупирания Източен Йерусалим са " неприемливи ", сподели турският президент Реджеп Ердоган в сряда, призовавайки Израел да се откаже от стъпките, които подхранват напрежението.

„ Намесите и заканите против светостта и историческото значение на джамията Ал-Акса, както и свободата на религията и живота на палестинците, би трябвало да спрат “, сподели Ердоган в телевизионно изявление.

Изказването му пристигна след ескалиране на напрежението, когато израелската полиция задържа към 350 богомолци от комплекса на джамията Ал-Акса.

Група палестинци се барикадираха в молитвената зала Ал-Кибли в комплекса на джамията Ал-Акса, откакто еврейски заселници приканиха за нахлуване против джамията. Те се пробваха да попречат на полицията да влезе, като затвориха вратите.

Заобикаляйки молитвената зала Ал-Кибли, израелската полиция се качи на покрива на джамията, разруши прозорците и в началото употребява звукови бомби против богомолците вътре. Някои в джамията се пробваха да окажат опозиция на полицията, като хвърляха фойерверки.

" Ние ще продължим да стоим до нашите палестински братя и сестри при всевъзможни условия и да пазиме нашите свещени полезности. Израел също би трябвало да знае това ", сподели Ердоган.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР