“Набелязахме три групи проблеми по време на срещата със земеделския

...
“Набелязахме три групи проблеми по време на срещата със земеделския
Коментари Харесай

Земеделците отменят протеста. Разговорите с властта продължават

“Набелязахме три групи проблеми по време на срещата със земеделския бранш. В рамките на тази седмица Асоциацията на зърнопроизводителите, Българската земеделска камара и Министерство на земеделието и храните ще прегледат цялата информация, която е налична, и ще предложат разновидности на решения, които да обсъдим дружно. Ще се срещнем още веднъж идната седмица ”. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след извършена среща със земеделския бранш, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Имахме дълга, интензивна, забавна и градивна среща с Асоциацията на зърнопроизводителите и Българската земеделска камара. Част от полемиката е обвързвана с това, че двете страни от полемиката влизат от разнообразни направления. От една страна имаме 500 млн. повече в бюджета за аграрния бранш, въпреки това има усложнения в бранша и би трябвало да намерим решение по какъв начин да се поддържат най-засегнатите ”, изясни министър председателят, след което посочи, че се виждат три групи проблеми. “Първата група проблеми са свързани с нужната ликвидност, с цел да се продължи работата, втората група проблеми засягат потребността да се поддържа Министерство на земеделието и храните във връзка с измененията в законите, третата група проблеми са свързани със дилемите за отстояване на българската позиция в Европейски Съюз. Разбрахме се, че в рамката на тази седмица би трябвало Асоциацията на зърнопроизводителите, Българската земеделска камара и Министерство на земеделието и храните да прегледат цялата информация, която е налична и да се предложат разновидности на решения, които да обсъдим дружно. Ще се срещнем още веднъж идната седмица ”, сподели още Денков.

Министърът на земеделието Кирил Вътев дефинира срещата като градивна. “Ще вдигнем темпото на работа ”, безапелационен е министър Вътев.

От земеделския бранш прецизираха, че до края на седмицата ще обосноват всички ставки по браншове, и идващият вторник ще показват тъй наречените меморандум и пакет за законодателни оферти. Засега митингите се анулират. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР