Набеденият в продажност д-р Илиев от спешния кабинет Уши, нос,

...
Набеденият в продажност д-р Илиев от спешния кабинет Уши, нос,
Коментари Харесай

Набеденият в продажност д-р Илиев от ИСУЛ обясни случая с лютата баба

Набеденият в подкупност доктор Илиев от незабавния кабинет " Уши, нос, гърло " в ИСУЛ изясни какво в действителност се е случило с лютата баба и болното й внуче.

" Нашият незабавен кабинет " Уши, нос, гърло " в ИСУЛ е единственият в София. Представете си какъв брой души минават през него нас за един ден. През почивните дни, какъвто беше казусът, е тройно по-натоварено. Въпросната дама пристигна в кабинета със сина си и внучето, което се оплакваше от хрема и болежка в дясното ухо. Искам да уточня, че случаите на хрема, ангини, настинки не се категоризират като незабавни. Съответно в наредбата категорично е посочено, че за тях се заплаща. ". Това разяснява пред БЛИЦ доктор Илиев, който лютата баба набеди, че надали не е прибрал парите за прегледа и оказаната помощ на детето в персоналния си джоб.

" Гражданите би трябвало да знаят, че всеки персонален доктор има подписан контракт с съответна клиника. Когато се почувстват зле и имат проблем през почивен ден и не могат да бъдат съветвани от личния си доктор, би трябвало да се пренасочат към тази клиника. Вместо това те се насочат към незабавен кабинет. Съгласете се, че не е допустимо да поемем толкоз доста пациенти. Разбира се, ние не можем да ги върнем, само че в наредбата ни категорично е очебийно, че всички услуги отвън региона на незабавната здравна помощ се заплащат. ", разясни още той.

Д-р Илиев се свърза с БЛИЦ по отношение на обвиняването против него, че се е държал непрофесионално и не е издал касова записка за парите, които е взел за консултацията и оказаната помощ на детето.

Той изпрати до редакцията ни копие от издадената записка за взета сума, както и копие от наредбата категорично изискваща това.

" Не го върша, тъй като бабата засегна репутацията ми. Правя го, тъй като слага под въпрос лоялността на цялото лекарско съсловие. ", засегнат е доктор Илиев.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР