Набеден - така наричат зоозащитници питбула Цезар от село Мокрище,

...
Набеден - така наричат зоозащитници питбула Цезар от село Мокрище,
Коментари Харесай

Зоозащитници: Питбулът от Мокрище е набеден

Набеден - по този начин назовават зоозащитници питбула Цезар от село Мокрище, за който публично се счита, че в понеделник е нахапал до гибел тригодишно дете. В петък те са съумели да видят четириногото и са още по-ентусиазирани да се борят то да не бъде евтаназирано, съобщи Дарик.След като няколко дни доста настоятелно желаеха от полиция, прокуратура и Областната дирекция по сигурност на храните да бъдат позволени до Цезар, представители на организацията PAW-Pazardjik Animal Welfare са го посетили. Впечатленията на зоолюбителите са, че кучето, считано за палач, е по-скоро отзивчиво. Преместено е в клетка, където е по-свободно, в сравнение с когато беше вързано с две вериги. Много е едва, само че е витално и с голям вкус.

Новите му благодетели са му оставили няколко кг гранули и консерви. Притеснени са обаче, че храната скоро ще свърши, а хората се опасяват да се приближат.Целта на зоозащитниците е кучето да бъде избавено и осиновено. Има и искащи да го одобряват в дома си. След жестоката покруса от 29 януари обаче то е под 14-дневна карантина. През това време ще бъде следено от ветеринари, с цел да се отхвърли вероятността да има бяс.

Този интервал изтича на 12 февруари. И по-късно обаче питбулът няма да може да бъде освободен незабавно. Води се досъдебно произвеждане, към което би трябвало да бъде приложена експертиза на ветеринар за общото положение на животното и етолог, който би трябвало да реши има ли рискови поведенчески проблеми.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР