На 8 август от 20:30 ч. световноизвестният оркестър на двореца

...
На 8 август от 20:30 ч. световноизвестният оркестър на двореца
Коментари Харесай

5 входа за концерта „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“



На 8 август от 20:30 ч. световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще излезе на сцена пред катедралния храм

„ Свети Александър Невски “. „ Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра “ включва стратегия с известни творби на фамилия Щраус и техни съвременници, подбрани особено за българската аудитория. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще поведат публиката на музикално-историческа разходка във времената на фамозната династия и непреходното им завещание.

Йохан Щраус-син е най-изпълняваният и записван типичен композитор в целия свят. Неговите творби се свирят по-често даже от тези на Моцарт и Верди. С стратегия на Оркестъра на замъка Шьонбрун пред храм-паметник „ Свети Александър Невски “ стартират интернационалните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус- наследник.

Ще бъдат отворени 5 пропускателни пункта за гостите, които ще бъдат отворени в 18:30 ч. и са ситуирани симетрично от двете страни на ул. „ Оборище “, както следва:

Вход 1 - ул. „ Московска “ с ул. „ 11-и август “

Вход 2 - ул. „ Московска “ при входа на църквата „ Св. София “

Вход 3 - ул. „ Оборище “ с ул. „ Г. С. Раковски “ (от страна на ул. „ Московска “)

Вход 4 - ул. „ Оборище “ с ул. „ Г. С. Раковски “ от страна на бул. „ Цар Освободител “

Вход 5 - ул. „ Шипка “зад Народно заседание с вход към пл. „ Св. Александър Невски “

Входовете ще бъдат затворени в 20:15 ч. и няма да се позволяват закъснели фенове. Няма да бъде допускано внасянето на храна и питиета на територията на събитието. Публиката ще може да закупи разхладителни питиета на място.

Столична община вкарва промени в придвижването към катедралния храм „ Св. Александър Невски “. Забранява се престоя, паркирането и влизането на пътни транспортни средства от 00.00 ч. на 06.08.2022 година до 08.00 ч. на 09.08.2022 година

Организаторите приканват феновете да се придвижват с градския превоз и оптимално рано да заемат местата си. Тук може да се запознаете с детайлностите:.

Един пункт за здравна помощ и две коли за спешна помощ ще бъдат разполагаем.

“Вълнуващо е да науча, че идното ни посещение в България се чака от публиката. Радостен съм от интереса към нашата нова стратегия, отдадена на Щраус, на меломани от Гърция, Сърбия, Румъния и Турция “, показа диригентът Гуидо Манкузи.

Пловдивчанката Таня Джарова-Салустио е концертмайстор на оркестъра. В програмата са включени шлагери на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия наследник Дунав”, елементи от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон”. “Подготвили сме и специфична изненада за българската аудитория, която откровено се надявам да я вдигне на крака”, сподели шефът на оркестъра Петър Хосек.

През 2025 година Ню Йорк, Париж и – несъмнено – Виена, родното място на огромния композитор, ще се включат в честването на 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син.

„ Това е една доста огромна оценка за наличието на българските музиканти, оперни реализатори, а за какво не и композитори, на международната музикална сцена “, показа журналистът Георги Тошев, създател на телевизионната поредност " Щраус ".

Според него елитните музиканти и красивата катедрала ще основат незабравимо чувство за безконечната музика.

Поради огромният интерес в продажба са спомагателни билети, които може да откриете в мрежите на Ticketportal.bg и Eventim.bg. От 06.08 до 09.08 е планувана и каса на място / вход 3/ с работно време от 9.00 до 21.00 ч.

„ Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra се осъществя с поддръжката на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

Интернет страница на дворцовия оркестър:

Организатор: Vienna Trend Events:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР