На12.10.2022 г. /сряда/ от10 ч. до 11 ч. ще бъде

...
На12.10.2022 г. /сряда/ от10 ч. до 11 ч. ще бъде
Коментари Харесай

Във Враца на едночасова стачка излизат служителите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

На12.10.2022 година /сряда/ от10 ч. до 11 ч. ще бъде извършена едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенция по геодезия, картография и кадастър /АГКК/.

Службите по геодезия, картография и кадастърот цялата страна ще се включат интензивно в стачните дейности.

Ето защо упорстват работещите в сферата:

Да бъде осъществено нарастване на средствата за работни заплати в системата на АГКК сминимум 20 /двадесет/ процента;

Увеличените средства да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АГККпо координиран с и утвърден от синдикалната секция на КТ „ Подкрепа “ в АГКК механизъм;

Увеличението на главните заплати да има ретроактивно деяние и да влезе в действие считано от01.10.2022 година

По калкулации на Синдикат на административните чиновници “Подкрепа ” е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 600000 лв. и точно подобен запас настояваме да бъде обезпечен посредством Постановление на Министерски съвет неотложно!

Професията инженер в геодезията, картографията и кадастъра е контролирана специалност по смисъла на § 1, т.1 от Закона за признание на професионални квалификации. Работещите в АГКК са експерти с висока подготовка – инженери, геодезисти.

Резултатът от тяхната работа касае директно българското обществото по повод основаване и даване на информация за точното пространствено разположение и неповторима идентификация на недвижимите парцели и е в основата на ръководството на собствеността и ефикасен пазар на недвижимости, и всичко обвързвано с тяхното придобиване, притежание и прилагане, с осъществяване на капиталовите желание и планове, както в държавни и общински парцели, по този начин и в частни парцели.

" Недопустимо е да продължава омаловажаването на подобен тясно професионален труд от страна на страната,недопустимо е оценката на подобен труд да е под 1000 лева бруто, се споделя в настояванията на чиновниците ".

Високата степен на натоварване и получаваното ниско заплащане са причина за текучество на скъпи, подготвени специалисти. Ниското равнище на възнаграждение прави АГКК неконкурентоспособна на пазара на труда. Това е справедлива причина за затрудняване работата наединствената национална административна конструкция, създаваща и поддържаща в настоящо положение на геодезическа и кадастрална информация за територията на Република България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР