На зрелищна гледка станаха свидетели канадци, живеещи в централната част

...
На зрелищна гледка станаха свидетели канадци, живеещи в централната част
Коментари Харесай

Уловиха появата на огромно торнадо в СНИМКИ

На зрелищна панорама станаха очевидци канадци, живеещи в централната част на провинция Албърта, този 1 юни.  През следобедната част на деня в региона се появило торнадо.

Властите издали и предизвестие поради естественото явлевие за няколко елементи на окръг Стетлър - Бота, Доналда, Гадсби, Невис и Рошон Сандс.

Граждани съумели да следят и фуниевидния облак за цели  10 минути, преди да се разсее. В най-интензивната си точка смерчът бил доста мрачен на цвят и образувал дълга опашка към земята.

Властите споделят, че бурята е избухнала в 16:37, северно от Бота, Алта. Няма данни за вреди или потърпевши, пишат локални медии.

Торнадото, наричано още  и смерч, е мощен атмосферен ураган, който образува въртящ се дирек от въздух, свързващ повърхността на земята с купесто-дъждовен, в редки случаи – с купест облак.

Торнадата имат друга форма и размер, само че в най-честия случай имат тип на кондензационна фуния, чийто стеснен край опира в земята и нормално е заобиколен от облак парчета и прахуляк. При множеството торнада скоростта напразно е до 180 km/h, диаметърът им на повърхността е към 80 m, а дистанцията, на което се придвижват преди да се разсеят, е няколко километра. Най-силните могат да доближат скорости напразно над 480 km/h, да обзет няколкокилометрова област и да пропътуват повече от 100 km.

Снимки: Meteo Balkans, Британи Рене Ед Рийд Робин Уокър Лиса Лонг Кайл Британ

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР