На Земята може да се произведе достатъчно храна за всички

...
На Земята може да се произведе достатъчно храна за всички
Коментари Харесай

Защо един словенски милиардер иска да произвежда био храна в Сърбия?

На Земята може да се създаде задоволително храна за всички хора, само че по-важното е каква храна вършим. Това твърди пред сръбските и словенски медии милиардерът от Словения Само Логин, съосновател и притежател на компанията LoginEKO, която е закупила над 4000 хектара земя във Войводина, където възнамерява да прави биологично произвеждане.

" Нашата задача е да създадем здравословната храна налична за всички. Днес това към момента е привилегия, имам вяра, че не би трябвало да е по този начин ", акцентира Логин.

Създатели на известната видеоигра Talking Tom, която реализира международна известност, словенците Иза и Само Логин в един миг вземат решение да продадат суперуспешната си и печеливша компания Outfit7 за $1 милиард и да се орентират към нов бизнес.
 Smart Organic придобива немски съперник и построява нова база в Божурище в инвестиция от 6 милиона лв.
Smart Organic придобива немски съперник и построява нова база в Божурище в инвестиция от 6 милиона лв.

Яни Драгов, изпълнителен шеф на компанията, пред Money.bg

Бизнес списанието Finance неотдавна ги разгласи за най-богатите хора в Словения с комбинирана благосъстоятелност на стойност 7,1 милиарда евро.

" Планът ни беше да не продаваме компанията за $1 милиард. Вместо това, искахме да влезем в планове с нестопанска цел, които вземат решение провокациите на актуалната ера. Когато въпреки всичко продавахме Outfit7, нашите капиталови банкери питаха за какво я продаваме и то по времето, когато компанията беше в най-хубавия си интервал. Моят отговор беше, че в случай че не я продадем, алчността ще победи ", акцентира предприемачът.

Защо Сърбия и за какво био храна?

На въпроса за какво тъкмо Сърбия, Само Логин дава отговор, че там се е появила опция за закупуване на земя. На въпроса за какво храна дава по-изчерпателен отговор.

" Храната е най-важният продукт в бъдещето на човечеството. В същото време най-големият проблем със замърсяването се свежда до производството на храна. Мнозина считат, че силата основава най-вече замърсяване, само че аз имам вяра, че това е храната. Ако не решим този проблем, ще създадем невъзможни условия за оцеляването си на планетата ", безапелационен е словенецът.

Той добавя, че вложенията в региона на енергетиката са големи, само че няма задоволително вложения в устойчивото произвеждане на здравословни храни.

LoginEKO има интернационален екип, като една част от този екип е в Сърбия. Според Ложин, самата компания надали ще бъде супер печеливша, тъй като влага най-вече в създаване на нова формула за стабилно произвеждане на био храна, която по-късно да бъде споделена гратис с всички.
 Светът купува най-скъпите храни от 70-те години насам. Какво вършат държавните управления?
Светът купува най-скъпите храни от 70-те години насам. Какво вършат държавните управления?

Нарастването на цените не е просто стопански и обществен, само че и политически проблем
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР