На завършилото в столицата Общо събрание на Българския стрелкови съюз

...
На завършилото в столицата Общо събрание на Българския стрелкови съюз
Коментари Харесай

Официално избраха нов шеф на спортната стрелба

На приключилото в столицата Общо заседание на Българския стрелкови съюз делегатите от клубовете в страната единомислещо избраха за ръководител Елка Васева, която в последните месеци беше упълномощена от предходния началник Весела Лечева да извършва тази служба.

Промяната се наложи съгласно устава и нормативните документи на съюза, имайки поради обстоятелството, че Весела Лечева е назначена за състезателен министър и още при започване на месец август по законовия ред тя подаде оставка от поста началник на БСС. Събранието, което беше свикано за смяната на ръководителя на стрелковия съюз и мина в духа на градивния разговор,като присъстващите бяха обединени към концепциите и задачите на новия началник Елка Васева. Тя срещна делегатите с главните цели на централата, като водещо беше подобряването на материалната база в цялата страна и най-много изискванията и положението на комплекса в столичния квартал „ Гео Милев “. Васева получи поддръжката на всички представители на клубове, като в идващото съвещание на управителния съвет ще се избере и нов състезателен шеф. Малко след идването си от Белград, където през уикенда завоюва следващите медали за България от огромен интернационален шампионат Антоанета Костадинова беше безапелационна,че обстановката към опциите за подготовка у нас би трябвало радикално да се трансформират, с цел да може да се води пълноценна подготвителна активност.

„ Виждаме в какви условия се приготвят нашите съперници от околните страни и е извънредно време у нас да се случат по този начин предстоящите поправки. Много сме обратно в това отношение и това би трябвало да се промени генерално. България заслужава да има стрелбищни комплекси, които да домакинстват на съществени интернационалните шампионати и да се гордеем с това. Със сигурност при благоприятни условия за целегодишни подготвителни занимания ще се подобрят и резултатите ни, а и ще имаме и по-голямо самочувствие като състезатели “,сподели сребърната медалистка от Токио Антоанета Костадинова.

На същото мнение беше и най-успешната родна спортистка с пет медала от Олимпийски игри Мария Гроздева.

„ Знаете, че и аз бях ръководител на стрелковия съюз преди време и направих много неща във връзка с спортната ни база,но нека в идващите месеци да имаме позитивно развиване на този извънредно огромен проблем със стрелбищата. Трябва най-малко един съвременен комплекс, който да бъде дом на нашия спорт и това съгласно мен е комплекс„ Гео Милев “ в София. Да има опция за тренировки на 10, 25 и 50 метра на револвер и пушка. Състоянието му все още е трагично и би трябвало да се ремонтира главно. Имаме огромни обичаи в стрелбата и започнаха страни, които побеждавахме на всички места да бъдат преди нас, най-много поради базата и опциите за пълноценни тренировки с електронни цели. У нас има доста надарени млади състезатели и заслужават да се приготвят в естествени условия, с цел да показват родината ни сполучливо на всеки огромен състезателен конгрес “, съобщи Мария Гроздева.

В дните до края на декември ще бъде обяснен и спортния календар за 2023 година със събитията от вътрешните шампионати и интернационалните изяви за юноши, девойки, мъже и дами.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР