На завършилата Европейска купа по модерен петобой за младежи и

...
На завършилата Европейска купа по модерен петобой за младежи и
Коментари Харесай

Зорница Стоилова спечели златото на Европейската купа по петобой

На приключилата Европейска купа по съвременен петобой за младежи и девойки в Пазарджик, огромната ни вяра за присъединяване на младежката Олимпиада в Аржентина през октомври 2018 Зорница Стоилова победи като победител с 1029 точки и сграбчи златния орден. Стоилова е на крачка от класиране за Игрите и съвсем несъмнено ще получи квота за Буенос Айрес.

Участие на огромния конгрес получават първите 24-и от международната класация, като всяка страна може да изпрати единствено по един играч от двата пола. Зорница е на 15-то място и единствено знамение може да я извади от листата за Латинска Америка. Последното състезание преди публично да бъдат оповестени имената на петобойците е Европейското в Полша от 12 до 17 юни.

При младежите нямаше късмет още на родна земя да подпечата визата за Аржентина Христо Панайотов и остана 16-ти в крайното класиране. Въпреки това, той също е с огромни шансове и все още е 19-ти в ранглистата, а пред него има шестима състезатели, които ще отпаднат поради правилото „ по един от всяка страна ”. Успешно присъединяване обаче записа Евгени Петров, който приключи на 5-то място.

„ Много мощна конкуренция. Европейската купа за младежи и девойки беше обичайния ни шампионат „ Христо Чочев ”, който тази година е олимпийска подготовка. Зорница се показа чудесно и съгласно мен е на 99,9% сигурна за присъединяване в Аржентина. Христо Панайотов нямаше ден, а Евгени Петров се показа доста добре. Ицо е напред в ранглистата, само че в случай че на Европеското в Полша Евгени влезе в тройката може да го задмине. Това няма значение, значимото е България да класира съгласно общия общ брой от точки един юноша и една госпожица. Всичко ще стане ясно на 1 юли когато излязат окончателните резултати, само че аз съм оптимист и имам вяра, че ще имаме представители и в двата пола в Буенос Айрес.

Огромни благодарности към кмета на Пазарджик Тодор Попов и основния секретар на общината Румен Кожухаров. Подкрепата им към провеждането на шампионата беше доста значима. Знаете, че предходната седмица бяхме домакини за първи път на Световната купа за мъже и дами. Направо от София съвсем целия учредителен екип дойде в Пазарджик и стартира работа. Справихме се и още веднъж получихме отлични оценки за домакинство на огромно състезание ”, съобщи президентът на Българска федерация по съвременен петобой Андрей Кузманов.

На шампионата в Пазарджик участваха 71 петобойци от 15 страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР