На заснежено поле в Западна Полша украински войници се обучават

...
На заснежено поле в Западна Полша украински войници се обучават
Коментари Харесай

Украински войници се подготвят в Полша за воденето на сурова зимна война срещу Русия

На заснежено поле в Западна Полша украински бойци се образоват във воденето на окопна война, единствено дни преди да бъдат изпратени на фронта в трансформиралия се в нечовечен спор на безсилие против Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12176
Ройтерс бе измежду редица медийни организации, поканени тази седмица да следят образованието, което се организира от бойци от Полша, Франция и Белгия във град Веджин, намиращ се на към 40 километра от границата с Германия.

" Повечето от хората в действителност нямат никакъв боен опит и ги учат по какъв начин да извършват някои съществени тактики ", споделя един от украинските бойци. " Учат ни по какъв начин да използваме оръжия в градски региони и в окопи ", добави той.

Обучението се организира от Командването за комбинирана оръжейна подготовка, което е основано като част от напъните на Европейския съюз за подкрепяне на украинската войска. Ученията са извършени в 24 от 27-те страни членки на блока.

" Ще продължим да се приспособяваме, тъй като обстановката на бойното поле се трансформира всеки ден ", съобщи генерал-лейтенант Михел ван дер Лаан, общоприет шеф на Военния комитет на Европейския съюз.

 

 

Неотдавна главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни съобщи, че войната минава към нов стадий на статични и настъпателни боеве, който може да разреши на Москва да възвърне военната си мощност, отбелязва Ройтерс.

" Бих споделил, че зимата е най-взискателният сезон, когато става въпрос за война. Тя мощно лимитира нашето напредване и маневреност, до момента в който врагът ясно ни вижда посредством термични камери и дронове ", сподели украинския боец.

Друг украински боец съобщи, че образованието, което бойците получават в Полша, ще им помогне да реализират прогрес в контранастъплението. " Сраженията в окопите са един от най-важните детайли в тази война... Мисля, че подобряването на уменията в тази област ще помогне на нашите бойци да реализират триумф на бойното поле ", сподели той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР