На защитниците на град Мариупол в Донецка област е наредено

...
На защитниците на град Мариупол в Донецка област е наредено
Коментари Харесай

Последните защитници на Мариупол получили заповед да запазят живота си

На бранителите на град Мариупол в Донецка област е подредено да запазят живота си.

Това е съобщи министърът на защитата Олексий Резников, представен от УНИАН.

" Днес се организират доста комплицирани и значими процеси, в това число договаряния благодарение на Червения кръст. В резултат на това е евакуацията на ранените в тежко положение и още ранени. Нашият проект е да ги запазим живи и по-късно да ги освободим ", споделя министърът.

Той декларира още, че бранителите на Мариупол са герои, защото заповедта да се задържат съветските нашественици, да не се позволяват до Запорожие, нататък в Донбас и те да се изтеглят от Киев, е била изпълнена.

" Сега те имат нова заповед - да спасят живота си, Украйна има потребност от тях. Това е най-важното ", споделя Олексий Резнико.

От друга страна украинските организации цитират и заместник-министърът на защитата Анна Маляр, която отбелязва, че няма друга формула за избавяне на украинските бранители на Мариупол, с изключение на тази, която се употребява сега.

Маляр е говорила на брифинг в Киев. Според нея главният въпрос в този момент е интервенцията по спасяването на украинските бойци, които пазят Мариупол.

В рамките на първата фаза на интервенцията 53 тежко ранени украински бойци бяха евакуирани в окупирания Новоазовск, а 211 бойци, които са в приемливо положение, са били евакуирани в окупираната Еленовка.

" Операцията ще продължи, до момента в който тези лица не се върнат на следената от Украйна територия. За страдание в тази обстановка не е допустима военна деблокада и не може да се употребява друга избавителна формула с изключение на тази. Това беше единственият излаз ", акцентира Маляр.

Тя посочи, че за по-нататъшното връщане на украинските бранители на Мариупол е нужна процедура за замяна.

Заместник-министърът съобщи също, че украинските управляващи знаят броя на украинските военни, които към момента се намират в завода " Азовстал ". Тя не показва обаче брой и изяснява, че обсегът на избавителната интервенция съставлява сензитивна информация и прикани да не се вършат догатки за това какви са възможностите за избавяне на украинските военни оттова.

" Точно както не е вярно да се отговори на въпроса по кое време ще завърши войната. Това е развой и в него има толкоз доста съставни елементи, които могат да го трансформират съвсем ежеминутно. Така че единственото, което може да се каже тук, е, че украинската страна прави всичко допустимо и невероятно, с цел да избави украинската войска. Гордеем се с тях и те са нашите герои ", добави Маляр.

" Надяваме се, че тази избавителна интервенция ще приключи добре ", акцентира Маляр.

По-рано съветските организации оповестиха, че в Руската Дума се приготвя закон, с който да се забрани размяната на украински бойци от подразделението със особено предопределение " Азов ", които бяха отведени от Мариупол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР