На заседанието си в четвъртък (22 октомври) Столичният общински съвет

...
На заседанието си в четвъртък (22 октомври) Столичният общински съвет
Коментари Харесай

Нови възможности за изграждане на паркинги ще гледа СОС

На съвещанието си в четвъртък (22 октомври) Столичният общински съвет ще прегледа Програма за създаване на паркинги за публично прилагане с частни вложения. Тя е готова от съветници от ГЕРБ и „ Патриоти за София “ и планува следното:
- за общински терени, на които може да се построяват единствено паркинги, ще бъде учредено срочно право на градеж против обвързване вложителят да построи публичен паркинг по утвърден от общината план, да го ръководи за избран период (до 30 години) като паркинг и да го дава за прилагане на жителите, като възстановява инвестицията си от таксите и поеме риска от загуби. След приключване на срочното право на градеж, паркингите ще станат общинска благосъстоятелност и ще се стопанисват от ЦГМ ЕАД;
- в програмата не се планува продажба на общински парцели, а строителство в тях с частни вложения – парцелите остават общински, като ще бъдат общински и новопостроените паркинги – след приключването на периода на правото на градеж.
 Още две лечебни заведения в София ще одобряват пациенти с COVID-19 Още две лечебни заведения в София ще одобряват пациенти с COVID-19
В още две столични лечебни заведения ще се одобряват пациенти с COVID-19. Това става със заповед на шефа на Столичната районна здравна инс...
- вложителите ще бъдат избирани след обществени оповестен конкурс – СОС ще утвърждава за всеки съответен парцел изискванията за състезанието – в минимална повърхност за общинските паркинги, брой паркоместа, условия към вложителите, период за създаване, компенсации и други, като тези вложители, които оферират повече паркоместа с плана си и по-кратък период за правото на градеж, ще получават повече точки при класирането.
- създадени са тръжни процедури и контракти, в които се пази публичния интерес, които за всеки обособен паркинг ще се разискват и гласоподават от СОС.
- по гледище на кмета госпожа Фандъкова за всяко предложение за паркинг ще се организира разискване с живеещите в региона жители, чието мнение ще бъде решаващо за това дали да се започва процедура.
Вносителите показват, че при фрапантен спад на общинските доходи поради КОВИД 19, средствата от публично-частните партньорства би трябвало да бъдат насочвани към действия, за които няма кой различен да се грижи, с изключение на общината – поправки на улици, тротоари, обществени действия, градски превоз, опазване на здравето и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР