На заседание проведено на 13.4.2018г., Управителния съвет на ПУДООС прие

...
На заседание проведено на 13.4.2018г., Управителния съвет на ПУДООС прие
Коментари Харесай

Изграждат канализация за 1 млн. лв в Първенец

На съвещание извършено на 13.4.2018г., Управителния съвет на ПУДООС одобри на община Родопи, област Пловдив да бъде отпусната сумата от 1 138 000 лева, безплатна държавна  финансова помощ за реализация на план: „ Канализация на село Първенец, община Родопи “, подобект: „ Канализация кв. „ Терасите “ – II-ри стадий “.

Целта на плана е създаване на цялата второстепенна канализационна мрежа, дъждоприемни оттоци, шахти и сградни канализационни отклонения. Ще се отстранен и огромния брой замърсители от ями, защото на територията на квартала почвата е скална и непопивна, което от своя страна води до течове на отпадни води от прилежащи парцели.

Повече от три години, Пламен Спасов убеждава Министерство на околната среда и водите за голямото значение и потребност от дотъкмяване на канализацията на обитаемото място и съответно квартал „ Терасите “, заради множеството проблеми, в това число и в обществен аспект.

„ Проекта включва доизграждане на Колектор I и създаване на второстепенна канализационна мрежа на квартала. С реализацията му, ще се реши напълно казусът с отпадъчните води на цялата източна част на село Първенец, като ще се понижат и пасивите по инфраструктурата чрез отводняване на прилежащата територия.

Удовлетворен съм, че след толкоз старания, имаме взето решение на Управителния съвет на ПУДООС и можем да стартираме подготовка за сключване на контракта “, разяснява кмета на Родопи, инж. Пламен Спасов.   

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР