На заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за

...
На заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за
Коментари Харесай

С 9 машини ще чистят снега от улиците на Враца

На съвещание на Щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия, бе разисквана готовността на институциите в община Враца за снегопочистването. Председателстващ на срещата бе заместник-кметът Мария Попова.
В рамките на съвещанието, шефът на финансовата дирекция в локалната администрация Румяна Маринова показа плануваните средства за снегопочистване и поддържане на пътната мрежа. „ До края на 2018 година са отпуснати 35 336 лева на кметствата за снегопочистване, а за зимно поддържане и разчистване на общински пътища са планувани близо 110 000 лева “ – разяснява Маринова.
По време на срещата, вр.и.д. шеф на Оперативна програма „ БКС “ Борислав Димитров рапортува готовността на предприятието за зимния сезон. „ Към момента „ БКС “ разполага с над 400 тона сол и 560 кг. магнезиев хлорид. Техниката е в редовност и безпроблемно могат да се реализират функционалните отговорности по снегопочистване. До края на месец октомври ще бъдат налични нужните количества сол и пясък, с които да бъде обработена уличната мрежа в обитаемоте места “ – сподели Димитров и добави, че ръчното разчистване на пешеходните зони от сняг ще бъде осъществявано от чиновници на „ БКС “, с 9 роторни машини, трактори и мултикар.
Ръководителят на строителната дирекция в община Враца – инж. Нина Калеева посочи, че е извършена работна среща с кметовете на обитаеми места и те ще показват подписаните контракти с арендатори. „ Открита е социална поръчка за снегопочистване и на четвъртокласната пътна мрежа, на територията на общината “, добави Калеева.
Същевременно е основана организация в учебните заведения и детските градини за идните зимни условия, като на заведенията, които се отопляват на твърдо гориво са доставени дърва и въглища.
Представителите на полицията, водоснабдителното сдружение, ЧЕЗ, както и на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ разясниха, че ще оказват цялостно подпомагане за безпроблемното реализиране на дейностите по снегопочистване на територията на община Враца.
На срещата участваха още: шефът на МБАЛ „ Христо Ботев “ – Евгени Любенов, пълномощниците на кварталите „ Младост “, „ Дъбника “ и „ Кулата “, както и специалисти от локалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР