На заседание на Съвета за сигурност на ООН вносителите на

...
На заседание на Съвета за сигурност на ООН вносителите на
Коментари Харесай

САЩ и Япония внесоха в ООН резолюция за забрана на ядрените оръжия в космоса

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации вносителите на резолюцията припомниха, че даже по време на Студената война двата международни лагера са се съгласили да подсигуряват, че космосът ще остане кротичък.

Това съдържа и Договорът за галактическото пространство, подписан през 1967 година от Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и Англия и утвърден от 114 страни. Сега резолюцията ги прикани да потвърдят уговорката си, а тези, които към момента не са се включили към контракта, да го направат „ неотложно ”, написа Euronwes.

Миналия месец Белият дом удостовери информацията, че Русия е създала противосателитно оръжие с „ притеснителни ” качества. Руският президент Владимир Путин съобщи по-късно, че Москва няма желание да разполага нуклеарни оръжия в космоса, потвърждавайки, че става дума единствено за галактически потенциал, сходен на този на Съединени американски щати.

Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски одобри резолюцията като антируска, наричайки я „ следващ мощно политизиран агитационен трик на Вашингтон, откъснат от действителността “. Според него текстът е незапознат, защото...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР