На заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия заяви,

...
На заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия заяви,
Коментари Харесай

В ООН Русия обяви взривовете на „Северен поток“ за международен тероризъм

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия съобщи, че гърмежите на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “ са акт на „ интернационален тероризъм “.

„ Както мнозина от вас си спомнят, още тогава (през септември предходната година) по принцип беше ясно кой може да стои зад този акт на интернационален тероризъм. За нас случилото се е тъкмо това “, посочи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС. По думите му е значимо да се намерят виновните за зривовете и те да понесат своята отговорност, с цел да „ не се стига до епоха на безпорядък “.

„ Шансът да се стигне до такава епоха е извънредно огромен, в случай че отговорните за детонациите на газопроводите „ Северен поток “ не бъдат открити и не понесат дължимото наказване “, сподели съветският представител. Според Небензя „ западните страни не са заинтригувани от обективно следствие на детонациите “.

„ Западните страни не демонстрират никакъв блян за съдействие с Русия по случая с гърмежите “, сподели още непрекъснатият представител. „ Имаме огромни подозрения по отношение на успеваемостта, прозрачността и безпристрастността на следствията, които се водят понастоящем от редица национални юрисдикции. Не виждаме никакъв блян за съдействие от сътрудниците. “

Според него Германия, Дания и Швеция „ са пренебрегнали изпратените до тях послания на ръководителя на държавното управление на Руската федерация (Михаил) Мишустин по отношение на присъединяване на представители на способените федерални органи на съветската изпълнителна власт и на „ Газпром “ в следствието “, а в отговор на „ настояванията на генералната прокуратура на Руската федерация, отправени към съответните ведомства, бяха получени отводи “.

Китай също застана зад Русия. Според непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации Чжан Цзюн „ следствието на гърмежите на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2″ би трябвало да бъде ускорено “

„ Китай поддържа ускоряването на следствието, с цел да бъде открита истината по действен път. Ако не успеем да установим за какво се е случило това и кой стои зад него, ще изпратим неправилен сигнал на тези, които има неприятни планове. Те ще си мислят, че ще им се размине. Разследването би трябвало да е обективно, независимо и професионално “, посочи китайският представител.

„ Взривовете на газопроводите „ Северен поток “ се отразиха отрицателно на енергийната сигурност “, сподели още Чжан Цзюн.

„ Северен поток “ е извънредно значим обект на трансграничната енергийна инфраструктура. Взривовете през септември предходната година доведоха до сериозна щета за енергийния пазар и за околната среда. Те доведоха също до недостиг на енергийни запаси за бизнеса и за семействата в Европа “, съобщи непрекъснатият представител.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР