На заседание на Общинския съвет днес се очаква да бъде

...
На заседание на Общинския съвет днес се очаква да бъде
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна обсъжда бюджета

На съвещание на Общинския съвет през днешния ден се чака да бъде признат бюджетът на Варна за 2024 година Той е в общ размер от 764,2 милиона лв., като 56,6 милиона от тях са обезпечени по европейски стратегии, предава кореспондентът на БГНЕС от морската столица.


Основните цели, залегнали в проектобюджета, са три: „ Варна – град на действието. Естетизация на морската столица “, „ Варна – град на хората. Град без външна страна “ и „ Варна – град на растежа и нововъведенията. Град на вложенията “. На разискването би трябвало да стане ясно дали кметът Благомир Коцев е съумял да получи задоволително поддръжка за приемането на бюджета.

Съветниците ще разискват и ще гласоподават също Стратегията за ръководство на общинската благосъстоятелност в интервала 2023 – 2027 г, както и плановото предложение за ремонт и рационализация на уличното осветяване на ж.к. „ Чайка “.

В тематиките на сесията е да се гласоподава и предлагането на кмета Варна да взе участие като сътрудник в план за рационализиране и разширение на обсега на приемната грижа, който е финансиран по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027 година

Ще би трябвало да бъдат избрани представители на локалния парламент в Областния съвет за развиване на област Варна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР