На започналата ежегодна конференция на разработчиците re: Invent, Amazon представиха

...
На започналата ежегодна конференция на разработчиците re: Invent, Amazon представиха
Коментари Харесай

Alexa се научава да разказва свои приказки за деца

На почналата годишна конференция на разработчиците re: Invent, Amazon показаха новите благоприятни условия на AI асистента си Alexa, който към този момент ще може да споделя на децата приказки за лека нощ, измисляйки си ги самичък.

Компанията изяснява, че новите благоприятни условия на Alexa са артикул на последните постижения в региона на конверсивния и генеративен изкуствен интелект. Посредством новата характерност Create with Alexa, асистентът ще може да споделя приказки, представяйки облици, музика и тирада по заложени от децата базисни параметри. Те ще могат да стартират с „ Алекса, съчини ми приказка “, след което пред тях се показват няколко въпроса, като да вземем за пример какво желаят да е името на героя и други, след което Alexa стартира да споделя приказка в пет елементи. Amazon акцентират, че генеративните AI модели, употребявани от Alexa са толкоз напреднали, че няма да има приказка, която да наподобява на предходната.

„ Това е прекарване, при което Alexa се трансформира в основател на приказка с детето ви “, изяснява Нико Бишоп, UX дизайнер, чиито екип е в основата на Create with Alexa. Системата се базира на AI модел, който е подготвен благодарение на голям брой детски приказки, с цел да може да основава текста зад всяка история и работи дружно с модел за генериране на сцените, който подава подобаваща илюстрация, основана от човек или генерирана от изкуствен интелект. Отделно от това, спомагателни AI модели дават отговор за придвижването на показаните персонажи и обекти, както и за изобразяването на характерни мимики, като рев и смях. Alexa употребява личен генератор на тон и музика, с цел да бъдат основани звуковите и музикалните резултати, съобразявайки се с историята, възползвайки се от голяма аудио библиотека.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР