На заплата от 3500 евро е бил назначен 59-годишният началник

...
На заплата от 3500 евро е бил назначен 59-годишният началник
Коментари Харесай

Нося 35 ковчега на гърба си, каза обвиняемият за трагедията в Гърция

На заплата от 3500 евро е бил назначен 59-годишният шеф на гара Лариса, единствено пет дни преди влаковата злополука в Гърция, която лиши десетки животи и провокира неодобрение и всеобщи митинги в страната. Днес 59-годишният обвинен дава показания за трагичния миг.  Срещу него е повдигнато наказателно гонене за нарушение на сигурността на придвижване, за серийно ликвидиране по несъобразителност и сериозна телесна щета по несъобразителност.

" Забравих. Смених ключовете на линиите и по-късно не ги върнах на мястото им “, признава началникът на гарата в показанията си ". По този метод 59-годишният пуска влака, по линията, от която потегля комерсиалният трен, против пътническия, защото се занимавал с различен локален трен, който е дошъл на гарата.

Индикациите на контролния панел демонстрират, че даже и след неговата неточност е имало опция и време да се избегне идния конфликт със скорост от 160 километра в час.

Началникът на гарата преди е бил животновъд в село в Кардица, след това става пазач на гарата, по-късно се мести в Министерството на образованието и най-после се връща в гръцките железници, с цел да бъде нараснал до шеф на гара Лариса, поемайки ежедневната отговорност за хиляди животи.

„ Този човек не трябваше да е там и отговорен е този, който го е назначил без опит. Гара Лариса има доста особености. Това е доста значима гара, идват доста влакове, има машинно поделение. Тази позиция се заема от хора с най-малко 5 години трудов стаж на тази служба “, изяснява Никос Цуридис, пенсиониран инженер и машинист-инструктор.

Според репортаж на телевизия Стар, дистанционното управление на влаковете не работи от четири години, вследствие на което всичко минава през ръцете на началниците на гарите.

" Нося 35 ковчега на гърба си ", е споделил обвиненият, който е в неприятно психическо положение, съгласно бранителя му.

От информацията досега излиза наяве, че има опожарени трупове, които никой все още не е потърсил. 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР