На Запад това е сезонът на възпоменание. Това е почти свещено

...
На Запад това е сезонът на възпоменание.
Това е почти свещено
Коментари Харесай

Никога не забравяйте е сега

На Запад това е сезонът на възпоменание.

Това е съвсем свещено време, когато сме длъжни да спрем и да размишляваме върху загубата и жертвите и да благодарим, наред с други, на останалите оживели и почитаните мъртви – доста от които са се борили с фашистките сътрудници на Холокоста.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Много рисковано “: Израел е изправен пред траяла месеци акция против тунелите на Хамас в Газа Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство е уволнен след пропалестинските митинги мнения Войната на Израел против Газа: Списък с основни събития, ден 38 Мъж сграбчва микрофона от Грета Тунберг на климатичното рали завършек на списъка

Повечето елементарни мъже и дами от значително елементарни места направиха вярното и належащо нещо, когато незабавният миг изискваше провалянето на един смрадлив режим и идеология, които трябваше освен да бъдат победени, само че и изкоренени.

И по този начин, един ден всяка година ние приветстваме елементарните мъже и дами от елементарни места, които са към момента живи, до момента в който маршируват дружно внимателно, с цел да отдадат тиха респект на своите приятели по оръжие, заровени в далечни места, където са починали, спасявайки други и основаване на история.

Иронията, несъмнено, е, че лицемерите, които управляваха тържествените церемонии този уикенд в Европа, Северна Америка и отвън тях и които ще изнасят рециклирани речи за императивът да се помни, в този момент желаят ние да забравим.

Нещо повече, президентите и министър-председателите чакат да забравим. Подозирам, че ще разчитат на това.

Те са уверени, че напълно скоро ще бъдем прекомерно заети с условията и капризите на живота, с цел да си напомним какво са създали и не са съумели да създадат в този наложителен миг, когато се сблъскахме с крещящите човешки последици от съзнателно, държавно глобена нехуманност.

Преди всичко тези президенти и министър-председатели желаят да забравим тяхното съучастничество в геноцида, на който сме очевидци, осъществяван минута след минута, час след час, ден след ден, седмица след седмица, против затворени палестинци в разрушената, апокалиптична... като пъклен пейзаж, наименуван Газа и малко по неизбежно, в окупирания Западен бряг, от различен по този начин наименуван „ първенец на демокрацията “.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим картбланш лиценза, който те имат от десетилетия, обезпечен на техния безценен другар Бенямин Нетаняху и други фанатични израелски министър председатели, да убиват колкото си желаят палестинци, когато пожелаят до толкоз дълго, колкото желаят.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим поклонничествата, които направиха неотдавна в Тел Авив, с цел да прегърнат и свидлив ръката на навирен палач, който има дълго, непоносимо досие да подрежда палестинците да бъдат убивани неотложно с патрони, бомби и дронове.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим лекциите им, в които ни разказват като „ симпатизанти на тероризма “, до момента в който възхваляват решимостта и праведността на един трагичен социопат, който е наредил палестинците да бъдат убивани постепенно, като са ги лишавали от вода, храна и гориво. < /p>

Президентите и министър-председателите желаят да забравим ужасяващите подиуми на изселването на стотици хиляди изтощени палестинци, принудени да бягат от сигурна гибел пешком, спонтанни файтони и мулета на километри с всичко, което можеха да носят или спасят.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим, когато техният безценен „ либерален “ другар бомбардира учебни заведения, лечебни заведения, коли за спешна помощ и конвои с изтощени палестински бежанци, опитващи се да избягат от убийствената полуда.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим облиците на куцащи, мъртви деца, извадени от сплесканите остатъци от домовете си, където в миналото са спали, смеели се, играли и живели и за които са се грижили любящи майки и татковци, които са обичали в идентична степен.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим овъглените, окървавени и покрити с нечистотия лица и тела на населявани от духове деца в болнични колички, викащи на умрелите си майки и баби за разтуха против мрака и ужаса.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим хлипащите баби, носещи телата на децата си, увити в бели савани, и майките, които плачат над прибързаните им гробове.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим, че споделиха, че палестинците са излъгали за броя на братята и сестрите, в това число бебета и деца, убити или осакатени от техния безценен, „ либерален “ другар, за който легион израелци имат вяра, че е нормален измамник, кариерен шарлатанин и самоуверен властнически човек.

Президентите и министър-председателите желаят да забравим, че когато крещяхме „ стоп “ – още веднъж и още веднъж – те споделиха на нормалния измамник, кариерен шарлатанин и самоуверен властнически човек да продължава да убива палестинци, когато пожелае, където пожелае, тъй като стига да желае.

Но имайте поради: ние ще запомним.

Ще си спомним какво са създали тези съучастнически президенти и министър-председатели – и техния сан конфедерати в пресата на естеблишмънта – и какво не са съумели да създадат, тъй като благоприличието и нашата непрекъсната взаимност с палестинците и тяхната обективна идея упорстват за това.

Тези късогледи президенти и министър-председатели преди малко стартират да виждат същинската и трайна поддръжка, на която палестинците се радват измежду милиони свои ядосани гласоподаватели, които, пред недвусмисленото лице на безсърдечен геноцид, са подтикнати да създадат нещо по въпроса през днешния ден и, сигурно на следващия ден.

Президентите и министър-председателите са създали неверни калкулации – неприятно. Те са решили неправилно нашата увереност, нашия ангажимент и решимостта ни да не бъдем унизени или заглушавани – през днешния ден и сигурно на следващия ден.

Те не могат да ни забранят всички. Не могат да ни арестуват всички. Ние сме предизвикателните мнозина. Те са малцината плахи.

Старите тактики към този момент не работят. Няма да бъдем уплашени или възпирани от ловките търговци на петна в Израел или техните глупави сурогати във или отвън Конгреса или Народното събрание, които считат палестинците за еднократна храна.

И вземете под внимание: Ние също ще действаме.

Ние ще накажем тези президенти и министър председател и техните пълзящи наследници, като им откажем това, което ценят най-вече – позиция и власт.

Ще се активизираме. Ние ще организираме. Ще канализираме възмущението си. Ние упражняваме нашата независимост на избор.

Ние също ще бъдем търпеливи.

С времето ще се отървем от тези заболели президенти и министър-председатели и техните сътрудници, като гласуваме в отбрана на човечеството и Палестина – даже в случай че реализирането на нашия франчайз е обозначено като „ кръвна клюка “ или „ антисемитство “ от нормални, пешеходни апологети.

Ще изберем умно. Ние ще гласуваме за претенденти, които са на страната на палестинците не просто риторично, само че осезаемо. Първо, с искане за преустановяване на огъня. След това, помагайки на палестинците да възстановят дома на предците си, окупиран и премахнат от най-безморалната войска в света.

Ние, най-вече елементарни хора от значително елементарни места, в никакъв случай няма да забравим.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР