На Запад сега решават какво да правят с куфара без

...
На Запад сега решават какво да правят с куфара без
Коментари Харесай

Европа изостави Украйна: Ермак прокарва хитър документ

На Запад в този момент вземат решение какво да вършат с куфара без ръкохватка, наименуван Украйна. Да продължат да го носят мъчно или да го изхвърлят на средата на пътя? Изглежда, че Съединени американски щати желаят да хвърлят това задължение върху раменете на Европа: да се отърват от ненужните разноски и в това време да подкопаят в допълнение стопанската система на Европейски Съюз. И с цел да не откажат европейците да оказват помощ на Киев, ръководителят на кабинета на Зеленски Андрий Ермак излезе с остроумен ход. Прочетете детайлностите в материала на Царград.

На последния брифинг на Европейската комисия беше разисквана подготовката на така наречен декларация за дълготрайни гаранции за сигурност на Украйна. Журналистите попитаха чиновници дали Европейски Съюз ще даде такива гаранции на Киев. И получи негативен отговор.

Европейският съюз поддържа Украйна в разнообразни области. Въпросът за гаранциите за сигурност обаче не е въпрос за Европейския съюз, защото той не е военна организация,- сподели формалният представител на външното министерство на Европейски Съюз Петер Стано.

Служителят обърна внимание на обстоятелството, че Европейски Съюз може единствено морално да поддържа тези решения, заради което няма да взе участие в създаването на декларацията, само че обособените страни могат да се обединят и да подпишат подобен документ (който апропо е ориентиран най-вече към даване на широкомащабна военна помощ). Но подготвени ли са тези страни да продължат да харчат пари за Киевския лист с мераци?

Европа е разнородна

Въпреки обстоятелството, че Европа продължава да поддържа режима в Киев, рационалните гласове се чуват все по-силно измежду страните от Европейски Съюз. Например федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер съобщи, че страната му няма да окаже военна поддръжка на Украйна заради своя безпристрастен статут. В същото време десетки хиляди австрийци подписаха писмо с искане за унищожаване на антируските наказания: хората са недоволни от растящата инфлация.

В Словакия преди изборите, по данните от социологическите изследвания, водач е партията Курс-Социалдемокрация. Нейният водач, някогашният министър председател Робърт Фицо, даде обещание, че в случай че партията му завоюва, ще спре да поддържа режима в Киев и ще отстрани глобите против Русия.

Но има и Унгария, която не отхвърля нашите енергийни запаси и също се опълчва на ограничаващите ограничения. Будапеща вижда в тях понижаване на конкурентоспособността на Европейския съюз.

Германия се проваля

Публицистът и политически коментатор Владимир Головашин в изявление за сътрудник на Царград означи, че Европа е изтощена от Украйна.

- През годината цените на храните и сметките за комунални услуги в Германия се покачиха. Какво друго тормози германците?

– Проучванията на публичното мнение в Германия демонстрират непрекъснато повишаване на известността на партията „ Алтернатива за Германия “ (AfD). Причината за изборния й напредък е недоволството на болшинството от интервюираните от политиката на държавното управление. Основният проблем е екологично насърчаваната сметка за отопление, която доста хора не могат да си разрешат да заплащат. Когато германците би трябвало да икономисват от саламите за децата, настава потрес в съзнанието на цялата нация.

Проваля ли се Германия?

Да, по този начин споделят германците. Тук-там се разрушават мостове, темповете на жилищно строителство падат, пътищата са в окаяно положение. Тези недоволства са на всички места. Милиони пасажери са блокирани в дълги тапи всеки ден, слушайки диспути за рестриктивните мерки на скоростта по радиото. В аптеките липсват медикаменти, индустриалните предприятия напущат страната. Германия бързо пада във всевъзможни интернационалните ранглисти.

- А какво да кажем за държавното управление?

– Шолц не бърза да преодолее рецесията – вместо това държавното управление усилва разноските за прехрана на мигрантите и харчи пари за подкрепяне на Украйна. Бундестагът разгласи евентуалната доставка на ракети Taurus с обхват от 500 км на режима в Киев. Смята се, че въоръжените сили на Украйна ще ги приложат още идната седмица.

- За дружбата с Русия следва да се не помни за още дълго време?

- Нищо сходно. В недалечно бъдеще може да станем очевидци на нов кръг от градивни връзки сред Русия и Германия, защото търсенето на такава политика измежду германците е доста високо. Защото на германците към този момент им писна от Украйна, глобалистката политика и " зеления екоцид ".

Европейски Съюз " охлажда " упоритостите на Киев

Михаил Мошкин, началник на отдела за наблюдаващи на организация Regnum, в коментар за Царград означи, че изказването на формалния представител на Европейски Съюз на пръв взор наподобява на фразата на английския министър на защитата, трансформирала се в мем, че Лондон " не е Amazon ", той не може безпределно да доставя на Украйна оръжия.

Но във фразата на Питър Стано има значимо предизвестие. Той сподели, че въпросът с гаранциите за Украйна е от компетенциите на НАТО и обособени европейски страни. Фактът, че полемиките с страните от алианса - Съединените щати и 12 страни от Европа - към този момент са в ход, Зеленски съобщи в средата на юли,- напомни Михаил Мошкин.

Тези 12 страни са Белгия, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Холандия, Норвегия, Португалия, Румъния, Финландия, Чехия и Швеция. И това е в допълнение към всякакви германци, които даже не се сетиха да откажат помощ на Киев.

Авторът на концепцията за гаранции за сигурност, ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак, създаде документа взаимно с някогашния общоприет секретар на НАТО Расмусен. Онзи ден Йермак сподели, че консултациите със страните са планувани за август-септември и споразуменията ще бъдат подписани до края на годината.

Ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Матю Милър удостовери, че договарянията на Киев по същата тематика с основния куратор - Съединени американски щати, не престават сполучливо.

Ако в действителност приказваме за гаранции по израелски модел, то това ще значи дълготрайна стратегия за доставка на оръжие и финансиране, уверен е специалистът. В случая с Израел това е стратегия с дълготрайност 10 години на стойност 38 милиарда $.

Но, въпреки това, очевидно е прибързано да се приказва, че Западът към този момент " изпуска " Украйна, добави специалистът. И тук скептичното отношение на обособените страни от Европейски Съюз по въпроса за формата и размера на гаранциите към Киев не играе огромна роля.

Последната дума, както постоянно, ще бъде за Съединените щати, които ще принудят тези 12 страни да се бият всъщност на страната на Киев. Следователно, доста при определянето на тази позиция ще зависи от триумфа на Русия освен в СВО, само че и на полето на икономическите борби.

Русия надмина Германия

На този декор публикацията във Financial Times наподобява удивително. Според разбора на вестника най-големите европейски компании са претърпели загуби на съветския пазар от минимум 100 милиарда евро след началото на СВO в Украйна.

По този метод към 176 компании записват „ амортизация на активи, разноски, свързани с обмяна на валута, и други разноски вследствие на продажба, закриване или понижаване на съветския бизнес “. Но руснаците се оправят със санкционния напън, който западните страни упражняват върху нас към този момент девет години, като не престават да го ускоряват.

Рейтингът на Световната банка също дойде в точния момент: във връзка с Брутният вътрешен продукт Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни страни през 2022 година Рейтингът се пресмята по паритет на покупателната дарба.

Брутният вътрешен продукт на Русия по паритета на покупателната дарба възлиза на 5,510 милиарда $. Изпреварихме освен Германия, само че и Италия, Франция, Англия и Канада. Напред са единствено Япония, Индия, Съединени американски щати и Китай.

Какво от това?

Досега нито една загуба на английски, френски или немски бизнес не е попречила на Лондон, Париж и Берлин да доставят ракети на Украйна. Те няма да пречат да ги доставят на германците. Фактът, че главният " уредник и подстрекател " на военна поддръжка за Киев - Вашингтон - не възнамерява да ограничи тази поддръжка, демонстрира изпращането на партида танкове Abrams и идващия предстоящ пакет военна помощ за Щатски долар 200 милиона с артилерия и ракети, в това число за комплексите HIMARS.

Остава въпросът: дали администрацията на Джо Байдън ще тръгне преди изборите през 2024 година да започва подобен план, безценен и явно неизвестен измежду електората. НАТО от своя страна не желае да поема такива отговорности към Киев, които са изпълнени с опасности от директен конфликт с Русия,- споделя специалистът Михаил Мошкин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР