На Запад се създава впечатлението, че в Украйна утре ще

...
На Запад се създава впечатлението, че в Украйна утре ще
Коментари Харесай

Зеленски: Западът промени реториката си спрямо Украйна

На Запад се основава усещането, че в Украйна на следващия ден ще избухне война, само че това не е по този начин, съобщи президентът на страната Владимир Зеленски. Украйна търпи стопански загуби вследствие основаването на суматоха към обстановката по границата с Русия. Президентът прикани да се вършат „ доста премерени “ изявления по отношение на възможна война сред Русия и Украйна, още повече, че една пълномащабна война няма да бъде само на украинска територия. Според него, в случай че Русия реши да нахлуе в Украйна, нито една страна няма да отбрани украинската територия.

Украинският президент изрази недоволството си, че западните страни са трансформирали реториката по въпроса за енергийната сигурност на страната.
Зеленски: Украйна е подготвена за договаряния по спора в Донбас
Украйна има подготвеност да реализира съглашение всъщност за уреждането на спора в Донбас по време на нова среща на върха в норман...
Прочети повече
„ Вижте какъв брой бързо се трансформира реториката на западните страни. Вече никой не приказва за енергийната сигурност на нашата страна. Вече споделят: За какъв „ Северен поток-2 “ може да става въпрос, в случай че има ескалация? Това е някакъв тип хибридна война “, акцентира Зеленски.

Той разяснява и отхвърли на Германия да доставя оръжие на Украйна. Според него е значимо помощта да се дава, когато е нужна. „ Това е сериозен сигнал и предизвикателство. Не поисквам на Германия и на нейните жители да почувстват това, което усещаме ние “, сподели Зеленски.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР