На Запад се появяват самохвални материали за възможностите на САЩ

...
На Запад се появяват самохвални материали за възможностите на САЩ
Коментари Харесай

Ехо от взривовете по газопроводите

На Запад се появяват самохвални материали за опциите на Съединени американски щати за водене на подводна война

„ USS Джими Картър (SSN-23): това ли е подводницата, която взриви тръбопроводите на Северен поток? “ - под такова предизвикателно заглавие гръцкият портал Pronews разгласява публикация за американската измама против съветските тръбопроводи в Балтийско море.

„ От една страна, Съединените щати дефинитивно лишиха Европа от опцията за каквото и да е помиряване с Русия, въпреки това, ето по какъв начин американските LNG компании ще се възползват от окончателното заличаване на енергийния мост с съветските енергийни полета... Байдън употребява подводница със специфични благоприятни условия за подслушване на дълбоководни кабели и за диверсии ”.

Американските подводници от клас Seawolf, всяка на стойност 2 милиарда $, са положени в корабостроителниците на General Dynamics по време на Студената война. В края на 90-те и началото на 2000-те General Dynamics модифицира един от тях за потребностите на подводната война. „ Джими Картър “ (Jiimmy Carter, SSN-23) може да транспортира 50 командоси или бойни плувци дружно с нужното им съоръжение.

Консултантът на американския Конгрес по военноморските оръжия Норман Полмар има вяра, че главната задача на „ Джими Картър “ е да подслушва подводните информационни системи благодарение на подводна камера. Камерата ви разрешава да държите кабела за подслушване на разстояние от моторите на нуклеарната подводница и да четете информация от него благодарение на особено отдалечено устройство (според Уейн Сидал, експерт от компанията Corning Fiber, това устройство е основано от АНС на Съединени американски щати особено за слушане на съветските информационни системи).

SSN-23 е забелязан в Атлантическия океан, Тихия океан, в арктическите води. През ноември 2010 година тази подводница извърши разследваща задача край крайбрежията на Северна Корея.

Подводницата е с към 33 метра по-дълга от другите плавателни съдове в този клас, което е допустимо с помощта на прибавянето на многоцелева платформа, от която се изстрелват подводни транспортни средства (мини-лодки SEAL или ROV). Плавателният съд е с водоизместимост 12 139 тона, дължина 138 метра и екипаж от 141 души, разрастващи оптималната скорост на гмуркане 40 възела. Мнозина настояват, че точно този транспортен съд, откакто пусна своите мини-подводници, нанесе съкрушителния удар по подводните тръбопроводи в Балтийско море.

Американските подводници неведнъж са изпълнявали шпионски задачи против Съюз на съветските социалистически републики. Така при започване на 70-те години американците откриват съществуването на подводен кабел в Охотско море, свързващ две огромни руски военноморски бази: базата в Петропавловск на Камчатка и щаба на Тихоокеанския флот във Владивосток.

През октомври 1971 година подводницата на Военноморски сили на Съединени американски щати USS Halibut (SSGN-587) навлезе в Охотско море, нейните водолази откриха подводния кабел и инсталираха 20-футово (6,1 м) устройство върху него, което можеше да прихваща данни, без да прониква в него.

Съветските моряци бяха толкоз уверени в сигурността на своите подводни връзки, че преговаряха без криптографски протокол, вследствие на което американците получиха информация от тези прихващания за Тихоокеанския флот и придвижванията на руските атомни подводници. Впоследствие мащабът на подводната война е уголемен. Подводниците USS Parche (SSN-683), USS Richard B. Russell (SSN-687) и USS Seawolf (SSN-575) са употребявани за шпионски задачи.

Това обаче от дълго време не е вест. Дори Едуард Сноудън през 2013 година заяви, че NSA на Съединени американски щати и GCHQ на Обединеното кралство могат да събират голямо количество интернет данни от клопки, скрито сложени на оптични кабели по целия свят. Сега бойните плувци на съперника удариха най-дългите подводни газопроводи в света.Според оператора на газопровода „ Северен поток “ „ към момента не е допустимо да се оцени времевата рамка за възобновяване на успеваемостта на газотранспортната инфраструктура “.

Някои считат, че детективът с подкопаването на газопроводи няма да свърши дотук и ще продължи.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР