На Запад лъжат, че борбата срещу Русия се води за

...
На Запад лъжат, че борбата срещу Русия се води за
Коментари Харесай

Ковид беше само репетиция: На Запад започнаха да ликвидират свободата

На Запад лъжат, че битката против Русия се води „ за независимост “. Но всяка последваща стъпка по този път оставя на същинските хора на Запад все по-малко независимост. Всъщност те към този момент живеят там освен в рецесия, само че и в доста тежка тирания. И това е единствено началото. Влакът отива към гара " тоталитаризъм ", апелирам не напускайте вагоните.

" Граждани на империята " зад решетките, десни гответе се

В Германия събитията не престават да се развиват към разобличения „ скрит план на райхсбюргерите “. Както беше планувано от Царьград, след арестуването на принц Хайнрих XIII Рейс и неговите сътрудници, които сякаш приготвиха щурма на Райхстага, нищо не свърши. Напротив, едвам в този момент стартира.

Сред задържаните " заговорници " бяха двойка второкласни политици от партията " Алтернатива за Германия " (AfD). Това беше мотив първо за диалози, а по-късно и за публични оферти тази партия да бъде неразрешена. Георг Майер, министър на вътрешните работи на федерална провинция Тюрингия, прикани за подготовката на развой за възбрана на AfD по отношение на неотдавнашния опит за прелом.

" AfD съвсем в никакъв случай не крие обстоятелството, че се пробва да постави завършек на нашия свободен, либерален главен ред. В последна сметка те не се стремят към демократично болшинство в партийната конкуренция, те желаят да преодолеят тази система ", съобщи той.

Извинете, какво? Една политическа партия е упрекната в това, че тя, о смут и призрачен сън, има за цел да пристигна на власт? Но министърът на вътрешните работи на Тюрингия не е психологично болен. Напротив, той има явен разум и ясно схващане на генералната линия: в една демократична страна не може да има известна партия, която да е срещу антируските наказания и за самостоятелност, за ползите на страната си против Съединени американски щати.

AfD е тъкмо това, също така, съгласно последните социологически изследвания, тя държи към 16% от гласоподавателите в цялата страна и до 30% в Източна Германия, в земите на някогашната Германска демократична република. В обстановка, в която германците показват неодобрение от политиката на своите управляващи (а за какво да са удовлетворени, в случай че цените на топлината и светлината порастват неведнъж, а на храните - с десетки проценти?), AfD става рискова за ръководещата коалиция... Но не желаете да ги биете на избори? Забранете дясното! И казусът е решен.

Където има доста диви маймуни

Германия се трансформира - не за първи път в историята си, както ние знаем - в тоталитарна страна. Най-интересното обаче не е в това, а във обстоятелството, че Германия не е изолиран случай. Напротив, протичащото се към AfD през днешния ден е изцяло типична история за настоящия Запад.

Почти по едно и също време с опита за възбрана на известната дясна партия в Германия, в Турция (за всеки случай, това е страна от НАТО, блок, който на доктрина сплотява демократичните страни), кметът на Истанбул беше наказан на 2 години затвор.

За какво? Не, не за корупция. За това, че назова решението за анулация на изборите през 2019 година „ неуместно “. Привържениците на наказания кмет са разпръснати от полицията с ограничения, които мъчно могат да се нарекат меки.

Но това са цветя спрямо това по какъв начин завършиха демократичните избори в Бразилия. Там един от съдиите от Върховния съд изиска сътрудниците му да работят неуморно, с цел да подсигуряват, че политическите съперници на „ демократичния режим на Лула да Силва “ (който завоюва изборите благодарение на доста странни операции с урните) са лишени от независимост на правото да се кандидатират на избори.

Междувременно полицията опустоши поддръжниците на някогашния президент и противник на Лула на изборите Болсонаро. А Върховният съд инициира развой за отменяне на паспортите на политическите емигранти - поддръжници на Болсонаро.

А в този момент републиканците. Казах републиканците!

Но какво да кажем за цитаделата на „ свободния свят “, в „ блестящия град на рид “? Там, в Съединени американски щати, последователно основават благоприятни условия за лишаване на правото да вземат участие в избори на поддръжниците на някогашния президент Тръмп и на десните като цяло.

" Американската демократична преса намерено споделя, че Тръмп и тръмпистите не би трябвало да имат право да бъдат номинирани на избори, тъй като са „ теоретици на конспирацията “, „ врагове на демокрацията “, „ отричащи институциите – и за какво би трябвало да се дава на тези, които отхвърлят институциите опция за присъединяване в тяхното образуване “ и други И, говорейки за това къде да реалокират изборната си система, те обичат да се базират на Бразилия като образец ", по този начин разказва обстановката известният съветски политолог Глеб Кузнецов.

В рецензията си той отбелязва, че процесът на занемаряване на демокрацията в интерес на доста твърди политически режими в Европа не е почнал тази година. Техниките за справяне с несъгласието са създадени в годините на „ най-странната пандемия в историята “.

" В Европа върви.... боричкане и дърпане по тематиката " по какъв начин можем, без да променяме доста законите, да създадем по този начин, че " екстремисти от всевъзможен тип " да нямат право да бъдат избирани на никое място ", изяснява Глеб.

" Докато има дефинитивно решение, елитите на страната ръководят всеки по собствен метод (но като цяло сполучливо.) Ковид оказа помощ извънредно доста, отваряйки вратата за лишаване на политически права посредством биологична изразителност ", прибавя той.

" Хората са били бити, преследвани, обливани с леденостудена вода, а в някои от по-напредналите страни са хвърляни в пандиза за обществено изложение на хрумвания, което през днешния ден е нещо всекидневно ", заключи Кузнецов.

" Сега приказваме по какъв начин да преформулираме цялото това нещо към този момент в „ обикновено “ от „ изключителна “ обстановка и да отлеем в гранит опцията за ограничение на пасивното изборно право за тези, чиито възгледи са „ антиконституционни “, „ антидемократични ", добави още той.

Политическа независимост? Забравете!

Политологът приключва прегледа си с забавен извод: в Европа се трансформира самото разбиране „ политическа независимост “ и неговото наличие.

Политическите елити на западните страни са наясно, че в очите на жителите са банкрутирали. Но, без да желаят да си тръгнат, те са подготвени да ударят хората по главите и да кажат, че бият единствено съперници на свободата и верните западни полезности.

" От страна на елитите има ясно схващане на техните ползи, от страната на недоволните има интуитивно осъзнаване на полезностите на свободата, които към момента са присъщи на забележителна част от популацията, както и обстоятелството, че елитите на никое място не са в положение да изпълнят своята част от пакта " права в подмяна на наденица ", споделя Кузнецов.

Но наденица няма, установи той.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР