На Запад често ни разказват ужасни истории за жени в

...
На Запад често ни разказват ужасни истории за жени в
Коментари Харесай

Криминализирането на жертвите на мъжко насилие трябва да сложи край – навсякъде

На Запад постоянно ни описват ужасни истории за дами в страните от Глобалния Юг, които са подложени на мъжко принуждение и по-късно още веднъж наказвани с „ водачи на общността ” и съдилищата.

Повечето феминистки в Европа и Съединени американски щати, да вземем за пример, биха знаели, че предбрачният секс е криминализиран в Саудитска Арабия и че лечебните заведения и здравните центрове са принудени да рапортуват на полицията бременността на самотна жена – в това число тези, от обезчестяване. Те също биха знаели за „ убийства на достойнството “ на дами и девойки в страни като Албания и Кюрдистан за нарушение на патриархалните правила, като да вземем за пример полови връзки отвън брака.

Някои, които осъждат сходни злоупотреби и жестокости в Глобалния Юг, обаче наподобява не са наясно, че този вид сексистко обвинение на жертвите не е лимитирано до Глобалния Юг; това се случва и в световния север. Така наречените „ убийства на достойнството “ също се случват в Обединеното кралство, да вземем за пример, както в консервативни рели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР